Ölmeden mezara girdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir cami imamı insanlara ölümü hatırlatma ve dünyadayken ahreti düşünmek amacıyla görev yaptığı cami önünde kendi mezarını kazarak, ölmeden mezara girdi.Uzun süredir “ölmeden mezarını yapma” düşüncesini...

Google Haberlere Abone ol
Ölmeden mezara girdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir cami imamı insanlara ölümü hatırlatma ve dünyadayken ahreti düşünmek amacıyla görev yaptığı cami önünde kendi mezarını kazarak, ölmeden mezara girdi.

Uzun süredir “ölmeden mezarını yapma” düşüncesini taşıyan Tatvan ilçesindeki Saadet Camii imamı Mesut Dağdağan, yıllar sonra bu düşüncesini hayata geçirdi. Dağdağan, hem ölümü ve ahireti hatırlamak hem de insanlara hatırlatmak amacıyla görev yaptığı caminin önünde ölmeden kendi mezarını kazdı. Ne zaman öleceğinin belli olmadığını ancak ölmeden önce hem ölümü hatırlama hem de insanlara ölümü hatırlatmak amacıyla hayattayken mezarını hazırladığını belirten Saadet Camii İmamı Mesut Dağdağan, “Mezarı camii önünde kazmamızın en büyük sebebi, gerek camiden çıkan insanların gerek cami önünden geçen insanların kabri görüp ölümü hatırlamalarını sağlamaktı. Bu vesile ile bizler de ölmeden mezara girmiş olduk. Amaç, hayattayken varsa yanlışlarımızı düzeltmek ve kendimizi ahrete hazırlamaktır. Zaten dinimiz de bunları uygun görüyor. Eski ve tarihi mezarlara bakıldığında insanlara hayatken ölümü hatırlatmak maksadıyla özellikle cami önlerinde mezarların olduğunu görürüz.” dedi.

Bu günkü zaman diliminin din ve iman açısından oldukça zor bir dönem olduğunu ifade eden Dağdağan, “Böyle bir zaman diliminde ölümü hatırlama ve hatırlatmak adına böyle bir şey yaptık. Bunu gören insanlar yanlıştan ve günahtan dönebilir mi, onların bu hatalardan dönmelerine vesile olabilir mi? Bunları da düşündük. Biz kazdık kendimize bir kuyu, bir mezar, bir çukur, bir kabir ama bize nasip olur mu, başkasına mı nasip olur onu ancak Allah bilir. Tabi mühim olan kabrini hazırlamak değildir. Mühim olan kabre hazırlanmaktır. Asıl olan odur. Kalbini ve kendini, amellerini kabre hazırlamak, kabri hazırlamaktan önce gelir. Ama hem kalbini, hem kabrini, hem de kabre hazırlanmayı dört başı mamur götürebilmek çok özeldir ve önemli olan da budur.” diye konuştu.

Cami önünde kazdığı mezarla ilgili resmi işlemleri de başlattığını kaydeden Dağdağan, şu anda mezarın içini hazırladığını, resmi işlemlerinin sonuçlanmasının ardından mezarın üst tarafını hazırlamaya başlayacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar