ÖDP Başkanı: 1,5 yaşındaki Muharrem bebek hayatını niçin kaybetmişti?

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, 'seçim çalışmalarında ambulans helikopter kullanıyor' iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ÖDP Başkanı: 1,5 yaşındaki Muharrem bebek hayatını niçin kaybetmişti?

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, 'seçim çalışmalarında ambulans helikopter kullanıyor' iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Taş, “Hava ambulansı Sağlık Bakanı’na seçim çalışmalarında makam aracı yapılmış. Evet, AKP’nin yolsuzluk düzeni sağlıkta soygun düzenini de peşine takarak bizleri kör bir karanlığa taşıyor. Soruyoruz: Bir buçuk yaşındaki Muharrem bebek hayatını niçin kaybetmişti?” diye konuştu.

    Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş, ‘Sağlık Bakanı ambulans helikopterle seçim çalışmasında Bir buçuk yaşındaki Muharrem bebek hayatını niçin kaybetmişti?’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Kütahya’daki seçim çalışmalarına Bakanlığa ait ambulans helikopterle katıldığını belirten Taş, “Hava ambulans filosunu Van’da hayatını kaybeden bir buçuk yaşındaki Muharrem bebekten esirgeyenler, AKP’nin 'acil' yerel seçim çalışmasında Sağlık Bakanı’na makam aracı yapacak kadar pervasızlaştılar. Bir ülke düşünün ki; iktidarı elinde tutanlar boğazına kadar pisliğe bulaşmış…Bir ülke düşünün ki; hesap vermesi gerekenler, yaptıkları yasal düzenlemelerle kendi yolsuzluklarını AKlıyorlar…Bir ülke düşünün ki; gelecek umutlarını yarınlara taşıyanlara cop, gaz ve gözyaşı reva görülürken iktidar destekçisi bindirme kıtalar her yere taşınıyor…Bir ülke düşünün ki; Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan, Konya’da 40 günlük Ayaz bebek ayazdan, Van’da bir buçuk yaşındaki Muharrem bebek acil sağlık hizmetlerine ulaşamadığı için hayatını kaybederken bakan çocukları milyon dolarları para sayma makineleri ile yatak odalarında sayıyorlar…” diye konuştu.

    Karla kapalı dağların ardında yaşam mücadelesi veren bir buçuk yaşındaki bebeğe hava ambulansının çok görüldüğünü vurgulayan Taş, “Ama o hava ambulansı Sağlık Bakanı’na seçim çalışmalarında makam aracı yapılmış. Evet, AKP’nin yolsuzluk düzeni sağlıkta soygun düzenini de peşine takarak bizleri kör bir karanlığa taşıyor. Kirli iktidarlarını sürdürebilmek için vicdani ve ahlaki bütün değerleri ayaklar altına alıyor, bu ülkenin bebeklerinden esirgedikleri ambulans helikopterleri seçim çalışmaları için kullanıyorlar. Soruyoruz: Bir buçuk yaşındaki Muharrem bebek hayatını niçin kaybetmişti?” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar