Muş’ta mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı

Muş’ta etkili olan kar yağışı Bostankent, Elçiler, Alagün ve Keçidere grup köy yolunda mahsur kalan 60 kişi İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı

Muş’ta etkili olan kar yağışı Bostankent, Elçiler, Alagün ve Keçidere grup köy yolunda mahsur kalan 60 kişi İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gün boyu devam eden kar yağışının merkez ve ilçelerde dahil 301 köy yolunu ulaşıma kattığını söyledi.

    Muş’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Gün boyu devam eden kar yağışı merkez ve ilçelerde 301 köy yolunu ulaşıma kapattı. Kar yağışı ve tipiden dolayı merkeze bağlı Bostankent, Elçiler, Alagün ve Keçidere grup köy yolunda 15 araç mahsur kaldı. Köy muhtarlarının İl Özel İdaresine haber vermesi üzerine ekipler harekete geçti. Yaklaşık 5 saat kurtarılmayı bekleyen 60 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarılarak köylerine ulaştırıldı.

    Çalışmaları takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkez ve merkeze bağlı 8 bölgede kurtarma çalışması yaptıklarını belirterek 15 aracın mahsur kaldığı grup köy yolunda ise 60 kişinin mahsur kaldığını ve yapılan çalışmalar sonucunda kurtarıldıklarını söyledi. İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı kurtarma çalışmalarına bir adet 112 Acil servisi ambulansının da eşlik etiğini kaydeden Yentür, şunları söyledi: “İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerimizde 8 bölgede kurtarma çalışmaları oldu. Bunlardan 60 insanımız ve 15 araç mahsur kalmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda yollar açılarak vatandaşlarımız teker teker köylerine kadar ulaştırıldı. İl Özel İdaresi ekiplerimiz daha öncede belirttiğimiz gibi 35 iş makinesi ve 90 personelle çalışmalar yürütmekteyiz. Köy yollarımızın ulaşımlarını sağlamak ve her hangi olumsuz bir durumun yaşanmaması için vardiyalı bir şekilde hizmet veriyoruz.”

    Yaklaşık 4- 5 saat kurtarılmayı beklediklerini ifade eden köylüler ise “tipiden dolayı yollar kapandı ve mahsur kaldık. İl Özel İdaresine haber verdik, karakola haber verdik. Kısa sürede ekiplerin geldiğini söylediler ve daha sonra ekipler bize ulaştı. Araçlarda kadınlar ve çocuklar var. Tipiden dolayı korktuk.” diye konuştu. İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı karla mücadele çalışması sonrasında kurtarılan köylüler daha sonra tek tek köylerine ulaştırıldı. CİHAN

Yorumlar