MÜSİAD Başkanı Olpak: Yolsuzluk ve rüşvet varsa bunun üzerine gidilmeli

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Yolsuzluk ve rüşvet varsa bunun üzerine gidilmesi millet olarak hepimizin arzusudur.

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD Başkanı Olpak: Yolsuzluk ve rüşvet varsa bunun üzerine gidilmeli

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Yolsuzluk ve rüşvet varsa bunun üzerine gidilmesi millet olarak hepimizin arzusudur." dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, uzun meşakkatli bir yoldan sonra elde edilen huzur, güven ve istikrarın işadamları ve Türk milleti açısından önemli olduğunu söyledi. Olpak, "Buna sahip çıkarken elbette herhangi bin yanlışlık varsa bunun adı yolsuzluk olur, rüşvet olur ya da her neyse. Bunların üzerine gidilmesi millet olarak hepimizin arzusudur. Zannederim bu konuda ortak bir mutabakat vardır bu millette, biz böyle düşünüyoruz. Bunda bir yanlışlık yok. Yalnız adli bir operasyonun farklı boyutlara çekilmesini de bir iş adamları derneği olarak doğru bulmuyoruz. Adli merci kendi yolunda tamamen gitmeli ama ekonomiye yansımasında zorluk çekiyoruz. ifadelerini kullandı.

Dolar’ın dün bir ara 2,14’e kadar gittiğini dile getiren Olpak, "2,13’lerle aşağı yukarı kapattı. Diğer taraftan faiz tarafında faizler 0,8 puanının üzerinde bir artışa doğru geldi, Birde borsa tarafı var. Borsadaki dün itibariyle kayıplar 77 milyar lira. Faiz tarafında 8 milyar lira var. Döviz tarafında da 14 milyar lira var. Koyun alt alta, maalesef bunu söylemekten mutlu değilim. Şu anda bu üç kalemde 99 milyar liralık bir yansıma var. Bu yansımayı bu odadaki bulunan herkes dahil olmak üzere bizler ödüyoruz." diye konuştu.

İki şeyin birbirinden ayrılması gerektiğini dile getiren Olpak, "Varsa kanuni anlamda yapılması gereken bir şey, yargı tarafından bu yürütülsün. Bu yürütülürken kamu oyunda bir takım kafalarda algılar var. Üç ayrı operasyonun neden aynı gün yapıldığı gibi. Bu algıları giderici açıklamalar da yapılsın bizlere ki kamuoyunda yanlış kanaatler oluşmasın. Acaba ne yapılıyor diye. Ülkemizin itibarına sahip çıkmalıyız. Özellikle uluslararası arenada bu çok daha önemli. Bu konuları iyi yerinde takip etmek kaydıyla borsa ve faiz gibi konuları hızlı aşabileceğimizi düşünüyoruz. Bunlar ani etkilenir düşer, ani şekilde toparlanabilir. Temennimiz bu sürecin üretime yansımamasıdır." dedi. CİHAN

Yorumlar