Muğla'da herkes O'nu okudu

Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasının Muğla ayağında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da herkes O'nu okudu

Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasının Muğla ayağında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi. Muğla Eğitim Gönüllüleri Derneği (MEGDER)'in koordinasyonundaki yarışmaya, il genelinde ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde 5 bin kişi katıldı.

MEGDER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuru, Festiva Outlet'teki ödül töreninin açılış konuşmasında, günümüzde Hz. Muhammed (SAV) yeterince tanınmadığından dolayı insanlığın kıvrandığını söyledi. Dünyayı cennete çevirmenin yolunun, tamamen Allah Rasulü (SAV)'nü tanımaya bağlı olduğunu vurgulayarak, "Peygamber Yolu Derneği'nin başlattığı projeyle Türkiye genelinde 2 milyon insanın O'nu tanımak adına yapmış olduğu bu faaliyeti hep birlikte alkışlıyoruz. Zira insanlar tanıdıkları kadar severler, zira insanlar tanıdıklarıyla beraber olmak isterler. Şefkat ve merhamette, hoşgörüde, samimiyette, adalette, kin ve nefretin sinelerden uzaklaştırılmasında, insanlığın yeniden yeryüzünde insanca yaşamasında sadece insanlar değil, diğer varlıkların da dünyadan kâm almaları konusunda çare, Efendimiz (SAV)'in yolundan geçer, tanımaktan geçer." dedi.

Ardından Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin şiirlerini besteleyip seslendiren TRT İzmir Radyosu sanatçısı Reşit Muhtar sahneye çıktı. Yaklaşık iki saat konser veren Muhtar, Kırık Mızrap'tan naat ve ilahiler, ayrıca çeşitli türküler okudu. Konserden sonra yarışmada umre ziyareti kazananlar dışında dereceye giren 41 kişiye dizüstü bilgisayar, tablet ve fotoğraf makinesi gibi ödüller verildi. CİHAN

Yorumlar