Müezzinoğlu: Sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sitemine ihtiyacımız var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sitemine ihtiyacımız var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var." dedi.

Müeezinoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katıldı. Sağlıkta önemli mesafeler kat edildiğini vurgulayan Müezzinoğlu, Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesinin de sağlıklı bir hukuk sistemi söyledi. Müezzinoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Ne yazık ki sağlıklı bir hukuk sisteminde, 1960’tan bu yana sıkıntılarımız var.Milletin iradesini idama götüren bir hukuk sistemi ile ağır bedeller ödedik. O zamanda Menderes’i Polatkan’ı Zorlu’yu rahmetli idam edenler, idam kararı verenler yüce mahkemelerdi. Ve onlarda milletin milli iradesini hukukunu hakkını gasp ettiler. Milletin hayallerini karartılar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' sözünü idam ettiler. Ondan sonra da zaman zaman buna benzer darbeleri bu millete yaptılar. Çok değil daha 5 yıl önce 2008’de iki vatandaştan birinin oyunu almış siyasi partiyi yani Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir savcı kapatma davası açtı.11 hakim davayı gördü. Bir hâkimin kanaati ile kurtuldu. Bu şekilde milli irade olmaz. Milli iradenin hak ve hukuku böyle korunmaz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var. Bu dönemde de yine milletin iradesi ile oynamak isteyen, milletin hukuku ile oynamak isteyen, milli iradenin istikrarını bozmak isteyen, istikrar bozulsun, ekonomik istikrar bozulsun, ülkenin gelişmesi, ülkenin milletin yarınlara umutla güvenle bakması engellensin. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe vazgeçilsin istiyorlar. Ama vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi ve milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yolculuğa 2023’ de inşallah hep birlikte oturtacağız."

Sağlık Bakanı daha sonra Keşan Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin yasa dışı dinlemeler konusundaki düşüncelerini sormaları üzerine de "Ben açıkçası yasadışı dinleme yapanları lanetliyorum. Yasadışı dinlemelerle ülkenin istikrarını bozmak isteyenleri lanetliyorum. Yasadışı dinlemeleri kullanarak, bunları bir fırsatçılık yapan anlayışı da yine kınıyorum, eleştiriyorum." şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, İpsala ilçesinde de ziyaretlerde bulunduktan sonra İstanbul’a hareket etti.
CİHAN

Yorumlar