Miniklere tiyatroyla diş eğitimi

Ankara Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu yepyeni eğitici bir oyunla minikleri ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Miniklere tiyatroyla diş eğitimi

Ankara Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu yepyeni eğitici bir oyunla minikleri ağırladı. 'Sıfır Çürük' oyunuyla 4-12 yaş arası çocuklara dişleri korumanın yollarını mizahi dilde anlatan ‘Mor Çilek Çocuk Tiyatrosu’ ekibi, minik izleyicilerinden tam not aldı. Eğlenerek sağlıklı yaşamı öğrenen minikler oyuna sık sık dâhil olarak kendi bildiklerini söyledi.

Minik tiyatroseverlere, günde 2 kez dişlerin fırçalanması gerektiği, 6 ayda bir de diş doktoruna kontrole gidilmesi gerektiğini vurgulayan oyuncular, miniklerden de sürekli dişlerini fırçalayacaklarına dair söz aldı.

‘MİKROPLARI DİŞLERİNİZDEN UZAK TUTUN’

Dişlerini fırçalamayan, abur cuburu çok seven yaramaz bir kızın, dişlerine yerleşmeye çalışan iki mikrobun çabasını anlatan oyunda miniklere, dişlerin önemi anlatıldı. Günde en az iki kez dişlerin fırçalanması gerektiğini vurgulayan oyuncular, fırçalanmadığı takdirde nelerin olacağını da mizahi dilde miniklere aktardı.

Alper Kılıç’ın yönetmenliğiyle sahnelenen oyun, minik izleyicilere 45 dakika boyunca eğlenceli dakikalar yaşattı. Hiç seslerini çıkartmadan oyunu pür dikkat izleyen minikleri oyun sonunda tebrik eden oyuncular, bu kez de kendilerini izleyen minikleri alkışladı. CİHAN

Yorumlar