Mevlana Hazretleri Burç Okulları'nda anıldı

Hazreti Mevlâna Özel Burç Vural Anadolu, Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen programla anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mevlana Hazretleri Burç Okulları'nda anıldı

Hazreti Mevlâna Özel Burç Vural Anadolu, Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen programla anıldı.

Hazreti Mevlâna’yı Anma ve Vuslat yıldönümü nedeniyle Özel Burç Vural Anadolu, Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde etkinlik düzenlendi. Koro ve semazenlerle gerçekleştirilen program büyük ilgi gördü.
Okul müdürü Mustafa Gürhan, "İnsan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi, müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir. Mevlana aziz ve yüce bir üstat, tek başına bir sistem bir hayat düzenidir." dedi.

Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleriyle özetleyen Mevlana’nın her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında anma ve vuslat yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen semazen gösterimi, Özel Burç Vural Anadolu, Fen Ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ziyaretçilerini adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkardı.

Manevi yönden insanı zenginleştiren değerleri yeniden hatırlatan semazenlerin "tennure" adı verilen kıyafetleri ve "sikke" diye tabir edilen sarıklarıyla bir elleri aşağıda diğer elleri yukarıda, parmak uçlarında dengelerini hiç bozmadan dönerek, canlı müzik eşliğinde yaptıkları gösteri izleyenlerden bol bol alkış aldı.
CİHAN

Yorumlar