Meslek Lisesi robot yarışmasında 27 üniversite arasından birinci oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eskişehir'de düzenlenen 8. Uluslararası Alcan İpekyolu Robot Yarışması'nda Yozgat’ın Yerköy Endüstri Meslek Lisesi, 27 üniversite arasında ilk üç dereceyi alarak birinci oldu. Robot yarışmasına 179...

Google Haberlere Abone ol
Meslek Lisesi robot yarışmasında 27 üniversite arasından birinci oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eskişehir'de düzenlenen 8. Uluslararası Alcan İpekyolu Robot Yarışması'nda Yozgat’ın Yerköy Endüstri Meslek Lisesi, 27 üniversite arasında ilk üç dereceyi alarak birinci oldu.

Robot yarışmasına 179 Endüstri Meslek Lisesi, yurt içinden 17, yurt dışında da 10 üniversite katıldı. Bin 279 robot yarıştı. Yarışmaya Yerköy Endüstri Meslek Lisesi 8 robot ile katıldı. Çizgi izleme dalında Kültigin isimli robot birinci, Yerköy66 isimli robot ikinci, Ayçelik isimli robot ise üçüncü oldu. Temalı robot yarışmasında ise Çelikler Yerköy isimli robot 4'üncülüğü elde etti.

Robot yarışmasında Yerköy Endüstri Meslek Lisesi'ne sponsor olan Çelikler Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada yarışmaya katılan Endüstri Meslek Lisesi'nin büyük bir başarı elde ettiğini söyledi. Çelik, "Yerköylü gençlerimize fırsat verildiğinde başarılar da arkasından gelmektedir. Geçtiğimiz yıllardaki robot yarışmasında okulumuz aynı başarıyı göstermişti. Bu yıl da aynı başarıyla ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Öğrencilerimiz elde ettikleri başarıdan dolayı aldıkları ödülün bir kısmını Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere bağışlayarak örnek bir davranış sergilemişlerdir. Bu vesile il öğrencilerimizi tebrik ediyor kutluyorum.” dedi.

Okul Müdürü Muammer Elmacı da öğrenciler ve okula yaptığı katkı ve destekten dolayı Çelikler Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Çelik'e teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar