Marmara Üniversitesi’nde gerginlik: 2 güvenlikçi yaralandı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde final sınavlarına katılmadığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan 11 öğretim görevlisine destek vermek amacıyla yapılan basın açıklaması sonrası güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara Üniversitesi’nde gerginlik: 2 güvenlikçi yaralandı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde final sınavlarına katılmadığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan 11 öğretim görevlisine destek vermek amacıyla yapılan basın açıklaması sonrası güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Yaşanan gerginlikte iki güvenlik görevlisi yaralandı.

Soruşturmaları protesto etmek ve ceza alan araştırma görevlilerine destek için Egitim-Sen’in çağrısıyla bugün üniversite önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya başta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, CHP milletvekilleri Şafak Pavey, Aykut Erdoğdu, HDP Milletvekili Levent Tüzel, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar ile bazı eylemciler katıldı.

Yapılan açıklama sonrası güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik sonrası üniversite bahçesine girmeye çalışan eylemcileri engellemek için güvenlik görevlileri kapıları kapadı. Yaşanan gerginlikte başına şişe isabet eden iki güvenlik görevlisi yaralandı.

CİHAN

Yorumlar