Manisa'daki Gezi olayları davasında beraat kararı çıktı

Manisa'da, İstanbul Gezi Parkı olaylarına destek eylemine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 183 sanık, ikinci duruşmada beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'daki Gezi olayları davasında beraat kararı çıktı

Manisa'da, İstanbul Gezi Parkı olaylarına destek eylemine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 183 sanık, ikinci duruşmada beraat etti. Sanıklar hakkında, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine katılma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama suçlamalarıyla 1 ile 3 yıl hapis cezası talepleriyle dava açılmıştı. İlk duruşması 14 Ocak 2014'te görülen dava, bazı sanıkların ifadesinin alınması için bugüne ertelemişti.

Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hepsi tutuksuz yargılanan sanıklardan 50'si katıldı. Duruşmada, eksik kalan sanıkların ifadeleri alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına davaya katılan Av. Ahmet Özel, müvekkilinin Gezi eylemleri sırasında yapılan hakaretlerle mağdur duruma düştüğünü ve davaya mağdur sıfatıyla kabul edilmesini istedi. Hakim, davanı konusunda Başbakan Erdoğan ve diğer devlet büyüklerine yönelik hakaret bulunmadığını belirterek bu talebi reddetti. Yaklaşık iki saat süren duruşmada sanıkların fiili bir suç işlemediği, Anayasa'nın verdiği hakları kullandığı belirtilerek, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verildi.

Duruşmadan önce Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve odaların üyelerinden yaklaşık 100 kişi adliyenin önüne geldi. Grupta bulunanlar, "AKP'ye teslim olmayacağız", "Her yer Gezi, her yer direniş", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" şeklinde sloganlar attı. Adliyenin önüne de Gezi olaylarını sembolize eden çeşitli karikatürler koydular. CİHAN

Yorumlar