Madenciler Şehitliği'nde en acı Babalar Günü

Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın 6 aylık ve 1,5 yaşındaki iki çocuğu ile ailesi, Babalar Günü'nde Madenciler Şehitliği'ni ziyaret etti. Babalarının mezarını ziyaret eden çocuklar ve baba İsmail...

Google Haberlere Abone ol
Madenciler Şehitliği'nde en acı Babalar Günü

Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın 6 aylık ve 1,5 yaşındaki iki çocuğu ile ailesi, Babalar Günü'nde Madenciler Şehitliği'ni ziyaret etti. Babalarının mezarını ziyaret eden çocuklar ve baba İsmail Çolak'ın oğlu için yazdığı mektup herkesi duygulandırdı.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Uğur Çolak'ın 6 aylık ve 1,5 yaşındaki iki çocuğu ile ailesi, Babalar Günü'nde Madenciler Şehitliği'ni ziyaret etti. Faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın ailesi Babalar Günü'nde şehitliği ziyaret etti. Şehit madencinin 6 aylık oğlu İsmail Ayaz ile 1,5 yaşındaki çocuğu Ulaş Bereket'in her şeyden habersiz tavırları ve babalarının mezarlarındaki davranışları herkesi duygulandırdı. Baba İsmail Çolak'ın şehit oğlu için yazdığı mektup yürekleri burktu. Baba İsmail Çolak, "Bizim için artık Babalar Günü yok. Bizim için kimse Babalar Günü'nü kutlamasın. Acımız büyük, kutlamaları kabul etmiyoruz." dedi.

Çolak, oğlu için yazdığı ve mezarına koyduğu mektupta şu duyguları paylaştı: "Bugün Babalar Günü oğlum benim. Babalar Günümü kutlayamayacaksın ve ben de seninkini kutlayamayacağım. Ne acı, sana oğulların İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket'i getirdim. Maden ocağında gaz olur, metan patlar yüreklerimiz yanar kor olur. Gözyaşlarımız akar, damla damla sel olur. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Kazma ile dağları taşları delersiniz. Sevdiklerinizle helalleşir de ocağa girersiniz. Gülmezsiniz, tebessüm edersiniz. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Bak oğulların geldi canım oğlum."

Anne Gülsüm Çolak ise kaybettiği oğlu için her günün Babalar, Anneler Günü olduğunu belirtti. Anne Çolak, "Onun için hayat değişmezdi, çünkü yaşamasını seviyordu. 'İnsanlar bir gün için Babalar Günü diyorlar. Benim için her gün anneler, her gün Babalar Günü' derdi. Deli doluydu. Üzse bile yarım saat sonra üzdüğü kalbi düzeltirdi. Hayat doluydu. Yaşamasını seven bir çocuğa yakıştıramıyorum burayı." diye konuştu.

Kayınvalide Sevim Gelir ise kızının tedavi gördüğü için Çanakkale'ye gittiğini, kendilerinin de torunlara baktığını belirtti. Gelir, torunlarının Babalar Günü'nü kutlamaya değil damadını ziyarete geldiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar