Madde bağımlılığıyla mücadele hizmet binası açıldı

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde hizmet veren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) İl Temas Noktası hizmet binası açıldı.KOM binasının yanında bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Madde bağımlılığıyla mücadele hizmet binası açıldı

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde hizmet veren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) İl Temas Noktası hizmet binası açıldı.

KOM binasının yanında bulunan alanda inşa edilen binanın açılı törenine Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Binanın açılış töreninde konuşan Ümit Uysal, madde bağımlılığıyla mücadelenin önemine dikkat çekti. Başta aileler olmak üzere çevredekilerin sorumluluklarını yerine getirmesi, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin gençlere yönelik spor, sanat, kültür ve ekonomi alanlarında fırsatlar sunması gerektiğini belirten Uysal, KOM şube işbirliğiyle yapılan binanın hayırlı olmasını diledi. İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da TUBİM’in KOM bünyesinde 2009’da kurulduğunu hatırlattı. Bugüne kadar KOM binasında hizmet veren TUBİM artık kendi binasında hizmet vereceğini belirten Tonbul, “2013 yılında yapımı tamamlanan bu binada hizmet verilmeye devam edilecek. 2014 yılında uygulamaya koymaya planladığımız bağımsız hayatlar projesi ile bireylerin madde kullanmayı engellemeyi, maddeye ulaşılabilirliğini daha da azaltmayı ve madde kullanımı ile sonuçları hakkında farkındalığı artırmayı hedeflemekteyiz. İlk 5 ayda madde kullanımı ile mücadele büro amirliğine gelerek müracaatta bulunan 115 madde bağımlısı ve ailesine uyuşturucu madde kullanımın zararları tedavi ve yasal boyutu bilgilendirilmesi yapıldı. Bunlar gerekli yerlere yönlendirildi.” dedi.

Vali Sebahattin Öztürk, madde bağımlılığının tüm kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Gençlerin bu illetten kurtarabilmesi için el birliğiyle mücadele etmek gerektiğini belirten Öztürk, “Bu konu sadece polis tedbirleriyle önlenebilecek mesele değildir. Polis, sağlık teşkilatı, belediyelerimiz kısaca her kesimin bu meseleyi kendi meseleleri ve sorunları olarak ele almaları lazım. Bu sorunu giderebilme adına kurumlarımızı oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından TUBİM merkezinde bağımlılıktan kurtularak yeni bir hayata başlayan gençlerin sahne aldığı kısa ‘bir bağımlı, bir hayat’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra protokol üyelerinin katılımıyla hizmet binasının açılışı yapıldı. CİHAN

Yorumlar