Lale Eğitim ve Gençlik Derneği törenle hizmete açıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Lale Eğitim ve Gençlik Derneği törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Lale Eğitim ve Gençlik Derneği törenle hizmete açıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Lale Eğitim ve Gençlik Derneği törenle hizmete açıldı.

Lale Eğitim ve Gençlik Derneği Başkanı Gönül Keskin, "Açılışını yaptığımız Lale Eğitim ve Gençlik Derneği ilçemizde eğitim-öğretim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. İnegöl’de eğitime gönül veren, büyük fedakarlıklarla öğrencilerini eğiten bayan öğretmenlerimizi bir çatı altında toplayarak, eğitime yeni bir soluk kazandırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca ortaöğretim düzeyi kız öğrencilerimize yönelik eğitim, kültür, sanat, folklor, spor, edebiyat bilincini aşılamak ve bu alanda eğitici çalışmalar yapmak, vatansever, hoşgörülü, milli kültürüne bağlı devletin temel ilkelerine sahip çıkan ve koruyan bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulmuştur." dedi.

    İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da "Her başarının arkasında mutlaka büyük bir emek ve gayret vardır, bu siyasi veya ticari bir başarıda olabilir bu bir sanatsal faaliyet gösteren bir kuruluş da olabilir. İnanıyorum ki bu dernek ve bunun gibi kuruluşların sayısının artması bizim çevremizde ve ülkemizde de başarıyı artıracak unsurlardan biri olacaktır. Özellikle bayanlara yönelik bir kuruluş olması beni ziyadesiyle mutlu kıldı." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardında İnegöl Müftüsü Bayram Canbey’in yaptığı dua ile dernek açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl Müftüsü Bayram Canbey ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. CİHAN

Yorumlar