Kuran kursu öğrencileri, trafik kurallarını öğreniyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Kur’an kursu öğrencilerine sinevizyon eşliğinde trafik kurallarını anlatılıyor.Proje kapsamında şehir merkezdeki 17 yaz Kur'an kursunda eğitim gören, bin 500 öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
Kuran kursu öğrencileri, trafik kurallarını öğreniyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Kur’an kursu öğrencilerine sinevizyon eşliğinde trafik kurallarını anlatılıyor.

Proje kapsamında şehir merkezdeki 17 yaz Kur'an kursunda eğitim gören, bin 500 öğrenci trafik kurallarına uyma konusunda bilinçlendiriliyor. Dini eğitim’in yanı sıra trafik eğitimi de alan öğrenciler; trafik nedir, trafik uyarıcı işaret ve levhaları nelerdir, emniyet kemeri ve güvenlik konuları hakkında bilgilendiriliyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, projenin Türkiye çapında Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde başlatıldığını söyledi. Projenin hedef kitlesinde ilköğretim çağındaki çocukların olduğunu belirten Telli: “Trafik kazalarının ana unsuru insan. Ülkemizde çocuk yayalar arasında ölüm ve yaralanma vakarlı 12 yaşında, çocuk bisikletliler arasında ölüm yaralanma vakarlı da 14 yaşında doruk noktasına ulaşmaktadır. Bu çerçevede çocuklarda trafik bilincini arttırarak kazalardan korunmaları hedeflenmektedir.” dedi.

Trafik kazaları nedeniyle ülkemizde her yıl 20 milyar liranın çöpe atıldığını belirten Telli, istatistiklere bakıldığında kazaların yüzde 88,4’ünün sürücü, yüzde 10,5’inin yaya olmak üzere yüzde 98,9’unun insan unsurundan kaynaklandığını ifade etti.

ERKEK ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA

Erkek çocukların, kız çocuklarına oranla daha sık kazalara karıştığını aktaran Telli şöyle konuştu: “Yaralanmaların önemli bir bölümü okula gidip-gelirken ve çocuğun kendi yaşam alanında meydana gelmektedir. Erkek çocuklarının kara yolu üzerinde daha fazla zaman geçirmesi ve hareketli olması onları daha da riskle karşı karşıya getirmektedir.”

Kazalara terör olaylarından daha fazla kurban verildiğini hatırlatan Telli: “Son 29 yılda terör olaylarında yaklaşık 35 bin insan hayatını kaybederken, trafik kazalarında 350 bin insan yaşamını yitirmiştir. Proje kapsamında 17 yaz Kuran kursunda eğitim gören bin 500 öğrenciye şubemizce trafik eğitimi veriliyor. Eğitimlerde trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yay geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği ve araçta güvenli yolculuk konularında çocukların bilinçlenmelerini ve bu sayede kazalarının engellenmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar