KTO Başkanı Öztürk: Konya, 2023’te fuarcılığın merkezi olacak

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, geçen Mayıs ayında hizmete giren 4 yeni hol ile KTO Fuar Merkezi’nin Türkiye’de ikinci en büyük fuar alanına sahip şehir konumuna geldiğini söyledi. Öztürk, fuara 4 yeni hol daha kazandırarak...

Google Haberlere Abone ol
KTO Başkanı Öztürk: Konya, 2023’te fuarcılığın merkezi olacak

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, geçen Mayıs ayında hizmete giren 4 yeni hol ile KTO Fuar Merkezi’nin Türkiye’de ikinci en büyük fuar alanına sahip şehir konumuna geldiğini söyledi. Öztürk, fuara 4 yeni hol daha kazandırarak 2017 yılında 2 milyon ziyaretçiyi hedeflediklerini, 2023 yılında ise Konya’nın fuarcılığın merkezi haline geleceğini dile getirdi.

KTO Başkanı Öztürk, yeni yapılan fuar alanında '2023: Konya Fuarcılık Merkezi' konulu basın toplantısı düzenledi. Öztürk, Konya’nın 2023 vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla yürüttükleri projelerden en önemlisinin ‘Yeni Fuar Merkezi Projesi’ olduğunu anlattı. Öztürk “Projemiz sadece fuar alanının fiziki yapılandırılması değil, 2023 yılında Konya’yı Türkiye’nin fuarcılık merkezi yapacak bir projedir. Projemizin ilk aşaması olarak Yeni Fuar Merkezi’ni tamamladık. İkinci aşama olarak ise 2015 – 2016 döneminde Konya’da marka fuarların sayısını artırma noktasında projemizi yürüteceğiz. Böylelikle Konya’yı fuarcılık anlamında cazibe merkezi haline getireceğiz.” dedi.

Öztürk, fuar organizasyonlarının işletmelere yaptıkları katkıların yanı sıra ülke ve illerin ekonomilerine yaptıkları katkıların görülmeye başlanmasıyla sanayileşmekte olan illerin “ihtisas fuarları” düzenleme konusunda büyük bir yarış içine girdiklerine dikkat çekti. Fuarların dünya çapında ticaretin gelişimine yaptığı katkıya ek olarak yapıldıkları bölge veya illerin ekonomilerine de katkı sağladıklarının görüldüğüne değindi. Fuarların, rekabet ortamında, başarılı firmaların önemli bir pazarlama aracı olmasının yanında katılımcı ve ziyaretçilerin birbirini tanımaları ve iş bağlantıları kurmaları anlamında da önemli etkinlikler olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK FUARI KONYA’DA

KTO Fuar Merkezi’nin yaklaşık 16 yıldır 2 hol ile hizmet verdiğini söyleyen Öztürk, bu yıl 4 yeni holün daha eklenmesiyle 66 bin metrekarelik kapalı alana kavuştuğunu aktardı. Öztürk, CNR İstanbul Fuar Merkezi ve TÜYAP İstanbul’dan sonra ülkenin en büyük fuar merkezi konumuna geldiğini ifade etti.

Geçen yıl Konya’da 12 fuar organize edildiğini aktararak “2023Konya Fuarcılık Merkezi projemiz üç aşamalı bir plan üzerine kurulmuştur. İlk aşama olarak; KTO Uluslararası Fuar Merkezi’ni, 66.000 metrekare kapalı, 20.000 metrekare açık alanı ve toplamda 86.000 metrekare ile Türkiye’nin 3. büyük, Anadolu’nun en büyük fuar merkezi haline getirdik.” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM FUARINI GERÇEKLEŞTİRDİK’

Bu yıl faaliyete geçirilen yeni salon yatırımları neticesinde kapalı ve açık alanın toplam 86 bin metrekareye ulaştığını söyleyen Öztürk şunları söyledi: “Anadolu’nun en büyük fuar merkezi unvanını kazanan Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde hazırlanan Konya Tarım Fuarı, yurtiçinden 75 ilden yurtdışından ise 45 ülkeden gelen toplam 203 bin 121 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu özelliğiyle Türkiye’nin en büyük, Avrupa ve Asya’nın üçüncü en büyük tarım fuarı Konya’da, Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.”

KTO Başkanı Öztürk, 2015 yılında düzenlenecek Tarım Fuarı’nda ise 400 bin ziyaretçi hedeflediklerini vurgulayarak “Bu rakam ile Türkiye’nin en büyük üç ihtisas fuarından biri Konya’da düzenlenmiş olacak. Böylelikle 2023: Konya Fuarcılık Merkezi hedefinde en büyük adımı atmış olacağız.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar