Kore Gazisi Ali Karakaya toprağa verildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde vefat eden Kore Gazisi Çavuş Ali Karakaya(82) askeri törenle toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kore Gazisi Ali Karakaya toprağa verildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde vefat eden Kore Gazisi Çavuş Ali Karakaya(82) askeri törenle toprağa verildi.

Hayatını kaybeden Gazi Karakaya'nın cenazesi ikindi namazına müteakip askerlerin omuzunda Bayır Mezarlığı'na getirildi. Bayır Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrası Karakaya, dualarla toprağa verildi. Kılınan cenaze namazı sonrası helallik istendi. Karakaya toprağa verildikten sonra oğlu Yusuf Karakaya toprağına su döktü.

Cenazeye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Evrenseki Belediyesi ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) Başkanı Recep Barut, Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Şoförler Odası Başkanı Muammer Ünal, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kore Savaşı'na birlikte giden Kore Gazisi Hasan Şen de(82) arkadaşının mezarına toprak attı. Kore Gazisi Hasan Şen, arkadaşı Karakaya ile birlikte Akseki'nin Kepezbeleni köyünden Kore'ye 7 askerin gittiğini Antalya'nın Korkuteli, Elmalı ve Finike ilçelerinden giden bazı arkadaşlarının şehit olduğunu kaydetti. Şen, "Kore'ye 1952 yılında İzmir'den gittik. Kore'ye gemi ile Süveyş Denizi'ni aşarak 28 günde vardık. Kore'ye 1952 yılında gittim, 2 yıl görev yaptıktan sonra 1954 geri döndüm. Vefat eden Ali Karakaya ile Kore arkadaşıydık. Allah rahmet eylesin. Çocuklarına ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar