Kocamaz görevdeki 100 günü değerlendirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi Mersin halkına söz verdiği büyük projelerden bazılarının ihale aşamalarının sonuna gelindiğini belirtti. Göreve gelmelerinin üzerinden...

Google Haberlere Abone ol
Kocamaz görevdeki 100 günü değerlendirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi Mersin halkına söz verdiği büyük projelerden bazılarının ihale aşamalarının sonuna gelindiğini belirtti.

Göreve gelmelerinin üzerinden 100 gün geçtiğine dikkat çeken Kocamaz, "Bu süre içerisinde elbette büyük projeleri başlatmak ve bitirmek mümkün değil. Zaten yasal olarak da bir bekleme süresi var. Biz de bu süre içerisinde kent estetiğine yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kent merkezinde ve birçok ilçemizde mevsimlik çiçek ekimi, ağaçlandırma, kavşak düzenleme ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık verdik. Modern bir şehir olmanın ilk kuralı temiz bir şehir olmaktan geçer. Geride kalan 100 günlük süre içinde bu çalışmalara yoğunlaştık." dedi.

Temel belediyecilik anlamındaki bu hizmetler yapılırken, bir taraftan da bazı büyük projelerin tamamlanması için gerekli adımların atıldığını kaydeden Kocamaz şöyle devam etti: "Bu projelerden bazılarının hazırlıkları devam ediyor. Örneğin geride kalan 100 günlük süre içinde ulaşım master plan çalışmalarını başlattık. Çıkan sonuca göre proje yapımı ve uygulamasına geçilecek. Belediye Hizmet Binası’nın kentsel tasarım ve mimari konsept projesi yaptırılması işinin hizmet alımı ihalesini bugün yapacağız. Bilim Merkezi ve Gençlik Merkezi binasının kentsel tasarım ve mimari konsept projesi yaptırılması işinin hizmet alımı ihalesi 11 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak."

Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı kentsel tasarım projesi ihalesinin, 2014 yılının Ağustos ayında yapılmasının planlandığını ifade eden Başkan Kocamaz, "Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı Çevresi Sokak Sağlıklaştırma Projesi yaptırılması işinin ihalesi ile Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Röle ve Restorasyon Projesi yaptırılması işinin ihalesinin 2014 yılının Ekim ayında yapılması planlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Toroslar ilçesinde yapımı tamamlanan şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili bazı eksikliklerin de tamamlanmak üzere olduğunu ve 30 Ağustos 2014’te hizmete açmayı düşündüklerini sözlerine ekleyen Kocamaz şunları kaydetti: "Yerinden kalkmayan hantal bir yapıya sahip olan Mersin’i, ilk 100 gün içinde ayağa kaldırmaya başladık. 1 yıl dolmadan bu güzel kent yürümeye başlayacak ve ikinci yıldan itibaren de inşallah koşar adımlarla hak ettiği konuma kavuşacak."

CİHAN

Yorumlar