Kızılay Genel Başkanı Akar: DDK'nın önerilerini dikkate alacağız

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kızılay’ın bütün sektörlerdeki durumunu inceleyen Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) önerilerini dikkate alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Genel Başkanı Akar: DDK'nın önerilerini dikkate alacağız

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kızılay’ın bütün sektörlerdeki durumunu inceleyen Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) önerilerini dikkate alacaklarını söyledi. Akar, "Kızılay kanunun çıkarılması, mali sistemlerinin adapte edilmesi, entegre edilmesi gibi hususları zaten biz de yaklaşık birkaç yıldan beri programımıza almıştık ve tatbik safhasına koymayı bekliyoruz." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Elazığ’dan karayolu ile Muş’a gelen Kızılay Genel Başkanı Akar ve heyeti, geceyi Muş’ta geçirdikten sonra Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Akar, Kızılay Muş Şubesi'nin gelişmiş bir şube olduğuna değinerek, “Bu gelişimizde özellikle şube başkanımızın bitirmiş olduğu hizmet binasına bakmak, incelemek hem de afet müdahale sistemleri kurmayı planladığımız mahalli tetkik etmektir. Ayrıca burada Hasköy’de mevcut olan depolarımızı ve tasarladığımız planları, projeleri yerinde inceleyeceğiz. Burada Sayın Valimiz akşam bizi ağırladı. Bugün biz de kendisine Türk Kızılayı’nın fahri başkanı olarak saygılarımızı sunmak üzere ziyarette bulunuyoruz.” diye belirtti.

DDK’NIN RAPORUNA CEVAP VERDİ

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) yaptığı denetim ve tutulan raporla ilgili de gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, “DDK, Cumhurbaşkanımızın emri altında çalışan bir kuruldur ve bir yıla aşkın zamandır rutin denetimlerini yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Denetleme Kurulumuz denetlemelerini bitirmiştir, raporun sonuç bölümü internet sitesinde yayınlanmıştır. Sadece mali değil Kızılay’ın bütün sektörlerdeki durumunu incelemiştir. Devlet Denetleme Kurulu’nun bazı önerileri olmuştur. Bir Kızılay kanunun çıkarılması, mali sistemlerinin adapte edilmesi, entegre edilmesi gibi hususları zaten biz de yaklaşık birkaç yıldan beri programımıza almıştık ve tatbik safhasına koymayı bekliyoruz. Devlet Denetleme Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda bunları gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

“BİZİM O TIRLARLA İLGİMİZ OLMADI”

Güvenlik görevlileri ve savcılar tarafından durdurulan ve arama yapılan TIR'ların Kızılay ile ilgisi olmadığını da hatırlatan Akar, “Bizim o TIR'larla ilgilimiz olmadı, olamaz da.” açıklamasında bulundu.

Vali Vedat Büyükersoy ise Kızılay’ın yatırım yapma konusunda Muş’a ağırlık vermesinden dolayı mutlu olduğunu vurguladı. Büyükersoy, “Kızılay’ın Muş ilini yatırımları için merkez olarak seçmesi bizi son derece memnun ediyor. Bu Muş için kazanımdır. Bu kazanımın devam etmesini canı gönülden istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kendilerine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Kızılay Genel Başkanı Akar ve heyeti, Muş’un Hasköy ilçesinde bulunan depolarda incelemelerde bulundu. Heyet, incelemelerin ardından karayolu ile Erzurum’a hareket etti. CİHAN

Yorumlar