Kitap kurtları için yeni fuar

CNR bünyesinde bulunan Sine Fuarcılık ile Basın Yayın Birliği, kitap kurtları için yeni bir fuar tertip ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kitap kurtları için yeni fuar

CNR bünyesinde bulunan Sine Fuarcılık ile Basın Yayın Birliği, kitap kurtları için yeni bir fuar tertip ediyor. 1-9 Mart tarihli fuara 250 marka ve 150’yi aşkın yayınevinin katılacağı tahmin ediliyor.

Fuara 200 bin ziyaretçinin geleceği öngörülüyor.

CNR Expo’da 20 bin metrekare alana yayılacak etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, “17 milyonun bulunduğu İstanbul’da senede bir defa yapılan kitap fuarı yeterli değil. Bu nedenle tam bir karnaval havasında geçecek yeni bir kitap fuarı tertipliyoruz.” dedi. Üstün, “Kültür dünyamızın pek çok öğesinin içten katkıları ile yayıncıların, kitapseverlerin, İstanbul'un memnun kalacağını umduğumuz bir fuar yapacağız.” ifadesini kullandı.

Kitap Fuarı’nda bir yandan dini ve tarihi yayınlara bir yandan roman ve öyküye yer verilecek; ilave olarak yarışmalar yapılacak. Yarışmaların dalları da ‘bir kitabı 140 karakterde anlatabilir misin’ ve ‘bir kitabı anlatacağın videoyu çekebilir misin’ olarak sıralanıyor. Yine telif hakkı ihlallerine dair öğretmelerin ortaya koyacağı projelerin rekabet edeceği yarışmaya ‘buhangikitap.com’dan katılmak mümkün.

Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitapevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği fuara ücretsiz giriş, ücretsiz otopark söz konusu.
CİHAN

Yorumlar