Kılıçaslanlı öğrenciler Soma için 3 bin 300 lira topladı

Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencilerinin Soma’daki maden faciasıyla ilgili düzenledikleri yardım kampanyasında 3 bin 3 yüz 25 lira toplandı. Para, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği yetkilisine teslim edildi....

Google Haberlere Abone ol
Kılıçaslanlı öğrenciler Soma için 3 bin 300 lira topladı

Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencilerinin Soma’daki maden faciasıyla ilgili düzenledikleri yardım kampanyasında 3 bin 3 yüz 25 lira toplandı. Para, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği yetkilisine teslim edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Soma’da yaşanan ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda yurdumuzun her noktasında olduğu gibi Kılıçaslan Liseleri’nde de değişik yardım kampanyaları düzenlendi. Okulun Boys Of Kılıçaslan Topluluğu kermes düzenledi, Aktivist Hareket Topluluğu nakdi yardım topladı. Kılıçaslan Kolejspor Basketbol Kulübü de TED Koleji ile yaptığı özel maçın bilet gelirleriyle kampanyaya destek oldu. Bütün bu faaliyetler sonucu elde edilen 3 bin 3 yüz 25 lira toplandı. Toplanan para, Soma’ya ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine makbuz karşılığında teslim edildi. Kılıçaslan Liseleri’nde yapılan teslim töreninde Kimse Yok Mu Yardım Birimi Sorumlusu Nihat Demirsu ve Muhasebe birim görevlisi Mehmet Yıldız ve organizasyonu gerçekleştiren öğrenciler hazır bulundu.

Aktivist Hareket Topluluğu Başkanı Ertuğrul Yıldırım, sosyal sorumluluk bilinciyle kampanyaya destek veren öğrenci ve ailelerine teşekkür etti. Yıldırım, "Okulumuzdaki sosyal, kültürel ve sportif topluluklar olarak ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde yaşanan bütün acıları paylaşmaya, gücümüzün yettiği kadar da dertlilere destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu Yardım Birimi Sorumlusu Nihat Demirsu da, Kılıçaslan Liseleri’nin daha önce de Afrika’da göz ameliyatları yaptırdığını, Suriyeli mültecilere kucak açtığını ve Afrika’da su kuyuları açtırdığını anımsattı. Öğrencilerin ülkemizdeki deprem ve benzeri felaketlerde de ihtiyaç sahipleri için kampanyalar düzenlediğini belirten Demirsu, "Bu gün de Soma için topladıkları parayı makbuz karşılığında teslim aldık. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar