'Kent konseyinin başına Erdemirli birinin getirilmesini uygun görmüyoruz'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Kent Konseyi'ne Erdemirli birinin başkan ve sözcü olarak seçilmesini uygun görmediklerini söyledi.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker bugün makamında...

Google Haberlere Abone ol
'Kent konseyinin başına Erdemirli birinin getirilmesini uygun görmüyoruz'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Kent Konseyi'ne Erdemirli birinin başkan ve sözcü olarak seçilmesini uygun görmediklerini söyledi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker bugün makamında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının tek maddesinin Kent Konseyi seçimleri olduğunu kaydeden Tetiker " Kent Konseyi ilk kurulduğunda ismi İlçe Temsilciler Kurulu'dur. İlçe Temsilciler Kurulu'nu kuran kimdi. Belediyeyle Ticaret ve Sanayi Odası'ydı. Bu niçin kurulmuştu. Erdemir’in özelleştirilmesine karşı ve Erdemir’e yapılacak olan eleştirilerin halk tarafından bilinmesi gayesiyle kurulmuştur. Şimdi ise bu kurumun başına Erdemirli birisi başkan ya da sözcü olarak seçiliyor. Bunu kabul edemeyiz. Yapılan seçimlerde basın olması gereklidir. Basının olmadığı yerde halkın bilinçlenmesi söz konusu mudur değildir. Bakıyorsunuz Kent Konseyi meselesinde tabii bizim duyumlarımız daha sonra ben takip etmedim. Ama sizlerden gelen tepki ve istihbaratla ki doğru olduğuna inandım. Ki takip ettikten sonra doğruluğuna inanmadığım bir şeyi asla konuşmam. Basının içinde olmadığı bir toplantı söylendi. Esas mesele bu da değildir. Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ilgilendiren tek mesele burada altını çizerek tekrar söylüyorum. O başkanın veya sözcünün Erdemirli olmasıdır. Erdemir’den veya Erdemir’de çalışan bir personelin orada başkanlığını ifa etmesi bizim tarafımızdan uygun görülmemiştir. Çünkü her şey açıktır." diye konuştu.

ERDEMİR VE BELEDİYE DE İŞÇİ KIYIMLARI VAR

ERDEMİR ve belediye de işçi kıyımları olduğuna dair duyumlar aldığını da söyleyen Tetiker "Bugün attı 76 kişi. Yarın 576, öbür gün bin 576, öbür gün 3 bin 576. Kim konuşacak kardeşim ben size soruyorum. Belediye başkanı yok, siyasetçi yok, Ticaret ve Sanayi Odası yok. Sendika yok. Kim konuşacak bunu bana bir söyleyin. Ben o adresi bileyim de oraya gidip kayıt olalım. Ben diyorum ki adres burası Ticaret ve Sanayi Odası'dır. Bu benim sorumluluğum altında. Burayı yok etmeye kimsenin hakkı yok. Benim kulağıma gelen belediye ile de ilgili bir takım sıkıntılar var. Belediyenin de bir takım atmış olduğu insanlar var. Onlarda bu huylarından ve bu hadiselerden vazgeçmeleri lazım. Halk onlara kıyım yapın diye oy vermedi. Böyle bir şey yok. Halk onlara bizi idare edin diye oy verdi." dedi.

CİHAN

Yorumlar