Kazadan kurtulanları arkadan gelen midibüs biçti: 9 ölü 26 yaralı

Kayseri’de üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs takla atarak bir evin bahçesine uçtu.

Google Haberlere Abone ol
Kazadan kurtulanları arkadan gelen midibüs biçti: 9 ölü 26 yaralı

Kayseri’de üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs takla atarak bir evin bahçesine uçtu. Kazadan yaralı kurtulanların yola çıktığı ve bu sırada arkadan gelen yine üniversite öğrencilerini taşıyan bir başka midibüsün çarptığı ileri sürülüyor. Bu sırada olay yerine ilk giden 112 Sağlık ekibinden Acil Tıp Teknisyeni de sedye indirdiği sırada midibüsün çarparak yaraladığı kişiler arasında olduğu öğrenildi. Kazada ölen 8 kişinin büyük bir bölümünün ikinci aracın çarpması sonucu hayatlarını kaybettiği iddia ediliyor.

Niğde Üniversitesi'ne bağlı Ulukışla ve Bor Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrencilerden oluşan bir grup, sabah saatlerinde Erciyes Kayak Merkezi'ne geldi. Buradan akşam saatlerinde ayrıldığı belirtilen grubu taşıyan midibüs, Hacılar ilçesinden şehir merkezine inmek istedi. İlçe merkezine girdikten sonra yokuş aşağı inen Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüs henüz bilinmeyen bir sebeple sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Bir evin bahçe duvarına, ardından elektrik direğine çarpan midibüs ters bir vaziyette bahçeye düştü.

Kaza sonrası olay yerine Hacılar ilçesindeki 112 ekibi geldi. Sağlık ekibindeki görgü tanıklarının anlatımına göre, kazadan yaralı kurtulanlardan bazıları yola çıkmıştı. Kazadan kurtulanlarla bu sırada ambulanstan sedye indiren Acil Tıp Teknisyeni, üniversite öğrencilerini taşıyan başka midibüsün çarpmasıyla yaralandı. Çarpmanın etkisiyle kaza yerinden 30 metre aşağı kadar cesetler sürüklendi. Ambulanstaki görevli teknisyen de ağır yaralandı.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, kazada yaralılara ilk müdahaleyi yapmak için giden ambulansta görevli personele midibüsün çarptığını doğruladı. Öksüzkaya, personelin ağır yaralandığını belirterek, diğer ambulans çalışanlarının verdiği bilgiye göre, kazadan yaralı kurtularak yola çıkanlarla ambulans personeline başka bir midibüsün çarpması sonucu ikinci bir kaza geldiği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Kazanın oluş şekliyle ilgili sağlık çalışanlarının bilgisi dışında çok detaylı bilgileri olmadığını anlatan Öksüzkaya, ikinci kaza sonucu hayatını kaybedenlerin olduğunu ifade etti.

Polis ise kazanın nasıl meydana geldiğine dair inceleme başlattı. Hayatını kaybeden 9 kişi hastane morguna kaldırıldı. 26 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. CİHAN

Yorumlar