Karaahmetoğlu: Sis Dağı Görele sınırları içindedir

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Sis Dağı’nın Giresun’un Görele ilçesinin Bayazıt köyü sınırları içinde olduğunu belirterek, Trabzon ve Giresun’un ortak kullanım olanı olarak yeniden düzeltilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Karaahmetoğlu: Sis Dağı Görele sınırları içindedir

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Sis Dağı’nın Giresun’un Görele ilçesinin Bayazıt köyü sınırları içinde olduğunu belirterek, Trabzon ve Giresun’un ortak kullanım olanı olarak yeniden düzeltilmesini istedi. Karaahmetoğlu, Giresun Adası’nın da ikinci derece arkeolojik sit alanı olduğunu dile getirdi.

    TBMM’deki bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun’un turizmde yaşadığı sıkıntıları değerlendirdi. Doğu Karadeniz Projesi’nin (DOKAP) bölge illeri arasındaki eşitsizliği gidererek var olan mevcut potansiyeli açığa çıkarmayı amaçlayan bir proje olduğunu ifade eden Karaahmetoğlu, “Giresun, bölgede sosyoekonomik olarak en az gelişmiş il konumundadır. Tur güzergahlarının gezildiği yerler, tur sayısı, konaklama sayısı, ortalama kalış süresi, doluluk oranları değerlendirildiğinde en az faydalanan ildir. Giresun il turizm kaynakları envanterinde tarihi ve kültürel değerler kısmında Hisar Kale Manastırı, Tirebolu Kalesi, Licese Kilisesi, Giresun Zeytinlik semti, Giresun Adası, Çocuk Kütüphanesi ve Aksu Şenlik Alanı yoktur. Doğal değerlerde Giresun Adası ve 4 bölümün bulunduğu bölge envanterde yer almamıştır.” diye konuştu.

    'SİS DAĞI TRABZON YAYLASI OLARAK GÖSTERİLİYOR, DÜZELTİLMELİ'

    Sis Dağı’nın Trabzon yaylası olarak gösterildiğini ve bunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini anlatan Karaahmetoğlu, “Sis Dağı, Trabzon yaylası olarak gösterilmiştir. Halbuki Sis Dağı, Giresun'un Görele ilçesinin Bayazıt köyü sınırları içinde olup, Trabzon ve Giresun'un ortak kullanma alanıdır ve düzeltilmesi gerekir. Ada'nın tescil durumu yanlış yazılmış olup Giresun Adası ikinci derece arkeolojik sit alanıdır. Planda, arabalı vapur seferleri Rize, Trabzon, Ordu'ya uğrayarak Samsun'a gitmekte, büyük bir limana sahip olan Giresun atlanarak iskelesi olan Ordu'ya uğramaktadır, bu gerçekten anlaşılmaz bir durumdur. DOKAP bölgesinin turizm yapısının değişimi bölümünde Giresun ilinin yer almaması eksiklik olarak görülmektedir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar