Kale grubu, Yozgat’ta kapasite artırımına gidiyor

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bulunan fabrikalarında, 6 milyon metrekare olan yer karosu üretimlerini 12 milyon metrekareye çıkararak yüzde 100 kapasite artırımına gidiyor.    Vali...

Google Haberlere Abone ol
Kale grubu, Yozgat’ta kapasite artırımına gidiyor

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bulunan fabrikalarında, 6 milyon metrekare olan yer karosu üretimlerini 12 milyon metrekareye çıkararak yüzde 100 kapasite artırımına gidiyor.

    Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yatırım değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Vali Yazıcı, Kale Grubu’nun Türk sanayisinin asırlık çınarlarından olduğunu belirterek Yerköy’deki seramik üretim kapasitesini iki katına çıkartılacak olmasını kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

    

    Yerköy fabrikasında yüzde 100 kapasite artırımının Yozgat ve ülke ekonomisine önemli katkılarının yanı sıra il istihdamına yansımalarının olacağını vurgulayan Yazıcı, "Kale Grubu’nun aldığı kapasite artırımı kararı ile yer korosunun yanı sıra ilçemizde duvar fayansı da üretilecek. Bu güzel haber, istihdama katkının yanı sıra değişik iş kollarını da hareketlendirecek. Örneğin ilçemizde, nakliyecilik ile geçimini sağlayan esnafımızın sayısını artıracak. İlçemize sosyal ve ekonomik faydaları da olacak." diye konuştu.

    Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur da Yozgat’ın kendilerini bağrına bastığını söyledi.

    

    Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki yaklaşık 6 milyon metrekare olan yer karosu üretimlerini 12 milyon metrekareye çıkarma karar aldıklarını kaydetti.

    Toplantının ardından Vali Yazıcı, İbrahim Bodur ve Zeynep Bodur Okyay, Yerköy fabrikalarında incelemelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar