Kadınlar, 'Dünya Kadınlar Günü' mitinginde bir araya geldi

‘İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’ tarafından Kadıköy Meydanı'nda 'Dünya Kadınlar Günü' mitingi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar, 'Dünya Kadınlar Günü' mitinginde bir araya geldi

‘İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’ tarafından Kadıköy Meydanı'nda 'Dünya Kadınlar Günü' mitingi düzenlendi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlarının çoğunluğunun sarı, kırımızı, yeşil renklerde kıyafet giyinmeleri ve Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşımaları dikkat çekti.

‘İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’ tarafından çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda Dünya Kadınlar Günü mitingi düzenledi. Mitinge katılan binlerce kadın, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak Kadıköy İskele Meydanı'nda kadar yürüdü. Kadınlar, ellerinde ‘AKP’yi susturacağız, kadın cinayetlerini durduracağız’ yazılı pankart ve Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Kadınlar, güvenlik noktasından geçirilerek alana alındı. Kadınlarının çoğunluğunun sarı, kırımızı, yeşil renklerde kıyafet giyinmeleri ve Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşımaları dikkat çekti. Soğuk havaya rağmen bir araya gelen kadınlar müzikler eşliğinde halay çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel mitingde kadınlara seslendi. Tuncel, “30 yıldır bu ülkede savaş yaşanıyor. 1 yıldır göreceli olarak çatışma yaşanmıyor cenazeler gelmiyor ama barışta gelmiş değil. Biz hala barışı bekliyoruz ama beklemeyeceğiz. Kadınlar olarak barış için, özgürlük için her zamankinden daha çok mücadele edeceğiz. Barış bizim yaşam gerekçemizdir. Barış karşıtları çözüm sürecinin baltalanması için kadınları vurdular. Hem de Avrupa’nın göbeğinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i onlar bu 3 kadın devrimciyi vurarak Kürt kadınların iradesini kırma ve barış sürecini zora sokma yaklaşımı içerisinde oldular. Kürt halk liderinin başlatmış olduğu çözüm sürecinin halklar açısından önemli olduğunu düşünüyoruz kadınlar olarak ta bu çözüm sürecinin başarıya ulaşması için mücadele edeceğiz. Egemenler asla barış yapmaz. Onlar nasıl barıştan kaçacaklarını tartışır. Tıpkı AKP’de olduğu gibi. AKP çözüm için hiç adım attı mı? Atmadı ve atmayacaktır. Şimdi biz diyoruz ki AKP’nin adım atması için her zamankinden daha fazla örgütlenip sokağa çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan; miting nedeniyle polis Kadıköy'de yoğun güvenlik önlemleri alıdı. Miting alanı çevresi demir bariyerlerle kapatıldı. Kadıköy'de bazı yollar da miting nedeniyle önceden trafiğe kapatıldı.
CİHAN

Yorumlar