Kadına şiddeti resmetti

Çalışmalarında daha çok toplumsal sorunları öne çıkaran Ressam Metin Akarslan, son eserlerinde kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Kadına şiddeti resmetti

Çalışmalarında daha çok toplumsal sorunları öne çıkaran Ressam Metin Akarslan, son eserlerinde kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Çağlar değişse de kadına yönelik şiddetin değişmediğini belirten Akarslan, fırça kullanmadan yaptığı 3 yeni eserde şiddet gören kadınları çizdi.

Fırça kullanmadığı için 'fırçasız ressam' olarak bilinen Metin Akarslan, Kadıköy Bahariye'deki atölyesinde daha çok toplumsal yaralara dikkat çekiyor. Daha önceki eserlerinde çeşitli sorunlara değinen ressam, son çalışmalarında ise kadına yönelik şiddeti resmetti. Farklı dönemlerdeki şiddet gören kadınları yağlı boya çalışmalarına yansıtan Akarslan, milattan önceki kadınların, taşra kadınlarının ve günümüzdeki kadınların ortak yanlarının 'şiddet' olduğunu söyledi. Tarih boyunca kadınlara yönelik baskıcı eğilimlerin devam ettiğini, kadınların sürekli sindirildiğini ifade eden Akarslan, bir sanatçı olarak bu sorunlara dikkat çekmek istediğini belirtti. Akarslan, "Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 3 farklı çalışma yaptım. Milattan önceki kadının, taşra kadınının ve modern kadının ortak yanı şiddet görmeleri olmuştur. Aslında zaman değişse de baskıcı ve sindirici düşünceler değişmemiştir. Hergün televizyonlarımızda şiddet gören kadınları seyrediyoruz." dedi. Akarslan'ın atölyesinde sergilediği tablolarda gözü kanamış, yaralanmış ya da şişmiş kadınlar dikkat çekiyor.

AKARSLAN KİMDİR

1939'da İstanbul'da doğdu. Sultanahmet Sanat Okulu'nda okudu. Resim çalışmalarına 1955 yılında Hattat Kadri Efendi'nin yanında başladı. 1979 yılına kadar resim yapmaya devam etti. Bu dönemde ortaya çıkan bir rahatsızlığı nedeniyle çalışmalarına bir süre ara vermek zorunda kaldı. 1992 yılında yeniden sanat üretimine başladı. Halen İstanbul - Kadıköy - Bahariye'deki atölyesinde bu süreci devam ettiriyor. Fırça kullanmadan çalıştığı için "Fırçasız Ressam" olarak tanınır. Yurt dışında (İspanya - Lugo / İsviçre - Lozan / Belçika - Brüksel) sergiler açtı. Yurt içinde çeşitli kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar ve Atölye sergileri olmak üzere 47 kişisel sergi gerçekleştirdi ve karma sergilere katıldı. Eserlerinin çoğunda estetik kaygılar, "Elemantarist" bölünmeler, bütününde ise Kübist hareketler hakimdir.
CİHAN

Yorumlar