Kadın hastaya kendi bağırsağından doğum kanalı yapıldı

Hatay’da doğuştan doğum kanalı ve rahmi olmayan hastaya kalın bağırsaktan doğum kanalı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadın hastaya kendi bağırsağından doğum kanalı yapıldı

Hatay’da doğuştan doğum kanalı ve rahmi olmayan hastaya kalın bağırsaktan doğum kanalı yapıldı.
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da sağlık hizmeti veren Akademi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği doktorlarından Op. Dr. Ahmet Duymaz, 23 yaşındaki ismi açıklanmayan kadın hastasına kalın bağırsaktan aldığı doku ile doğum kanalı ameliyatı gerçekleştirdi. 3 saat süren operasyonu Dr. Ahmet Duymaz ve Dr. Kıvanç Taç gerçekleştirirken, hasta ağızdan beslenmeye başlandı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Duymaz, kadın hastanın doğuştan doğum kanalı ve rahmi olmadığını, tetkikler sonrasında kalın bağırsaktan alınan seğment ile doğum kanalı yapmaya karar verildiğini söyledi. Operasyonun başarı ile gerçekleştirildiğini ve hastanın taburcu olma safhasına geldiğini kaydeden Duymaz, Türkiye genelinde nadir olarak yapılan bu ameliyatın bu tarz sağlık sorunu bulunanlar için umut olduğunu söyledi.

EVLENMEK İSTİYORUM
Rahatsızlığını regl olmadığı için gittiği doktorlardan öğrendiğini söyleyen 23 yaşındaki kadın ise "13 yaşımda regl olmadığım için gittiğim doktordan hastalığımı öğrendim. 16 yaşında ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Adana ve Antalya'da çeşitli hastanelere gittim ama şifayı Hatay'da buldum. Çok mutluyum. Evlenmek istiyorum artık." dedi.
Kendi gibi doğuştan bu rahatsızlığı bulunan hastalara seslenen kadın, "Benim gibi hasta olanların çaresiz olmadıklarını söylemek istiyorum. Gelsinler ameliyat olsunlar. Mutlu yuvalarını kursunlar." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar