İzmir'de 2014'ün ilk 4 ayında 100'den fazla kişi trafik kazalarında can verdi

İzmir’de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Sabancı Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şube müdürleri, trafik polisleri, öğrenciler ve çok...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 2014'ün ilk 4 ayında 100'den fazla kişi trafik kazalarında can verdi

İzmir’de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Sabancı Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şube müdürleri, trafik polisleri, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, öğrenciler trafik kurallarına uymanın öneminin anlatıldığı bir oyun sahneledi.

Trafik konulu kısa filmlerde kuralların önemi anlatıldı. Emniyet Müdürü Uzunkaya, ülkenin en önemli ve değişmez sorunlarından trafik güvenliği konusuna dikkat çekti. İzmir il genelinde 2013 yılında il genelinde kazalarda 300 vatandaşımız hayatını kaybettiğini, 2014 yılının ilk 4 ayında rakamın 100’ü geçtiğinin altını çizdi.

    Törende konuşan Uzunkaya, toplumsal bilincin attırılması, trafik kullarına uymanın ortak bir davranış biçimi haline getirilme gerektiğini vurguladı. Uzunkaya, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre her yıl dünyada 1 milyon 250 binin üzerinde insanın trafik kazalarında öldüğünü, 15 – 19 yaş grubu gençlerin ölüm nedenlerinde trafik kazalarının birinci sırada yer aldığını belirtti. Uzunkaya, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki ölüm nedenleri arasında trafik kazalarının üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

    Her geçen gün sürücü ve araç sayılarının artığına değinen Uzunkaya, İzmir’de 2004 yılında 615 bin olan araç sayısının 10 yıl sonra yüzde 44 artışla 1 milyon 100 bine, 977 bin olan sürücü sayısının da yüzde 37 artışla 1 milyon 600 bine ulaştığı bilgisini verdi. Uzunkaya, “İzmir il genelinde 2013 yılında il genelinde 266 ölümlü, 9 bin 416 yaralamalı kaza meydana gelmiş, kazalarda 300 vatandaşımız hayatını kaybederken 13 bin 806 vatandaşımızı yaralanmış. 2014 yılının ilk 4 ayında 100’den fazla vatandaşımız hayatını kaybederken 2 bin 500’e yakın vatandaşımız yaralanmıştır. Kentimizde ayrıca motosikletlerin karıştığı kazaların karıştığı artış da dikkat çekmektedir. 2014 yılının ilk 4 ayında sadece motosiklet kazalarında kent merkezinde 10 kişi hayatını kaybettiği görülmüştür.” dedi.

    Kazaların en aza indirilebilmesi için toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünün altını çizen Uzunkaya, kent merkezinde yapılan denetimlerde 2014’ün ilk 4 ayında 175 bin sürücüye 23 milyon Türk lirası para cezası uygulandığını belirtti. Programın sonunda basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" konulu haber ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. CİHAN

Yorumlar