İnce: Türkiye'de bir vesayet var, o da Tayyip Erdoğan vesayetidir

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'de hep bir askeri vesayetten söz edildiğini ancak ülkede Tayyip Erdoğan vesayeti olduğunu söyledi. İnce, “Devletin parası, helikopteri, televizyonu ile kampanya yürüten bir...

Google Haberlere Abone ol
İnce: Türkiye'de bir vesayet var, o da Tayyip Erdoğan vesayetidir

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'de hep bir askeri vesayetten söz edildiğini ancak ülkede Tayyip Erdoğan vesayeti olduğunu söyledi. İnce, “Devletin parası, helikopteri, televizyonu ile kampanya yürüten bir Tayyip Erdoğan bu.” dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçiminde geçerli oyların önemli olacağını vurguladı. İnce, şunları kaydetti: “Yani iptal edilen, yanlış kullanılan her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazacak. ‘Ben protesto ediyorum, iptal ediyorum' dediğin zaman Recep Tayyip Erdoğan'a vermiş olacaksın. Yani bu seçim geçerli oyların da seçimi olacak. Bu seçim 'kediye ciğer teslim edilmez 'sözünün oylanacağı seçim olacak."

DİKTATÖRE DERS VERME ZAMANI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin bugüne kadar yaşananlardan farklı bir seçim olacağını dile getirdi. İnce, şöyle devam etti: "Bir kere CHP ile diğer partiler arasında bir yarış değil. Geleceğimizin oylanacağı bir seçim. Ya devam edeceğiz ya da Ortadoğu'nun bataklığında komşuları ile kavga eden herkesle kavgalı bir devlet olacağız, bir figüran olacağız. Bu seçim hukukun üstünlüğüne inananlar ile inanmayanların seçimi. Bu seçim; Müslümanları birbirini öldürülmesinde birbirini öldürmesinde yardımcı olanlar ile aracı olmayanların seçimi. Bu seçim aslında diktatöre ders verilmesi seçimi. Yetim hakkı yiyen, yalanı kişiliğinin bir parçası haline getiren ile buna karşı çıkanların seçimi. Aslında bu seçim geçerli oyların seçimi. Yani iptal atılan, yanlış kullanılan her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazacak. ‘Ben protesto ediyorum, iptal ediyorum’ dediğin zaman Recep Tayyip Erdoğan'a vermiş olacaksın. Yani bu seçim geçerli oyların da seçimi olacak. Bu seçim kediye ciğer teslim edilmez sözünün oylanacağı seçim olacak."

"KEDİYE CİĞER TESLİM EDİLMEZ SÖZÜNÜN OYLANACAĞI SEÇİM OLACAK, DEVLETİN PARASIYLA MİLLİ İRADE Mİ OLUR?"

Önümüzdeki cumhurbaşkanı seçiminin ‘kediye ciğer teslim edilmez’ sözünün oylanacağı seçim olacağını anlatan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bu diktatör 13 yıldır bu ülkeyi yönetiyor, iki kez yenildi. Bir 1 Mart tezkeresinde yenildi, bir de Taksim’e AVM yapamadı. İki kez yenildi, bunun haricindeki seçimlerde hep galip geldi. ‘Allah’ın hakkı 3’ dedirtme seçimi. Buna üçüncü yenilgisini hep birlikte tattıracağız. Aslında bu seçim kimin seçileceği seçim değil, kimin seçilmemesi gerektiği bir seçim. Vatandaşlarımızın bunun farkında olduğunu düşünüyorum. 24. dönem parlamentosunda bazı örnekler vereyim. Bu dönemde 47 bin 772 yazılı soru önergesi vermiş muhalefet. Bunların süresi içerisinde yanıtlananı 11 bin 56. Hiç yanıtlanmayanı 14 bin 29. Bu adam, ‘Milli irade, milli irade’ diyor ya hepsi hikayedir. Bu adam milli iradeyi iplemiyor. Sen milli iradesin de biz neyiz? Sana soru önergesi veriyoruz, Anayasa'dan gelen hakkımızı kullanıyoruz. Sen buna cevap vermiyorsun. Yolda gelirken gördüm afişleri, milletin adayıymış. Kimi kandırıyorsun, uçak, helikopter devletten, para örtülü ödenekten, her şeyi devletten milletin adayışmış. Sen milletin adayı değilsin. Sen tam da devletin adamısın, devlet gücünün adayısın. Milli iradeyi iplemiyor, evet. Mal varlığıyla ilgili sorulara cevap vermiyor, aldığı hediyeleri bir türlü açıklamıyor. Temel kanunların arkasına sığınıyor. AKP’den önceki dönemde 7 kanun temel kanun olarak geçmiş. AKP’nin ilk döneminde 28, ikinci dönemde 51 kanun temel kanun olmuş. Bu dönemde 56 temel kanun olmuş. Yani ayrıcalıklı bir iş sıradan bir iş haline gelmiş." diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE VESAYET VAR ADI DA TAYYİP ERDOĞAN VESAYETİDİR, TBMM 17 ARALIK’TAN BU YANA VATANDAŞA ÇALIŞMIYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 17 Aralık'tan bu yana vatandaş için çalışmadığını savunan İnce, şunları söyledi: "17 Aralık'tan bu yana TBMM işçiye, köylüye, emekliye, dar gelirliye, işsize, öğrenciye, esnafa çalışmıyor. 17 Aralık'tan bu yana milli egemenliğin tecelligahı dediğimiz Büyük Millet Meclisi Başbakan'a çalışıyor, bakanlara çalışıyor, mahdumlara çalışıyor. Bunlara af getirmek için çalışıyor. HSYK'yı değiştirmek için çalışıyor. Hakimlerin, savcıların, polislerin bunların sorgulayanların yerlerini değiştirmek için çalışıyor. Milletvekilleri fezlekeleri okuyamıyor. Gizliyor, saklıyor, ‘sıra numarası gelmedi' diyor. ‘eksik, pulu yok' diyor. Bahane uyduruyor da uyduruyor. Türkiye'de hep bir askeri vesayetten söz ediyorlardı ya. Evet Türkiye'de bir vesayet var. O da Tayyip Erdoğan vesayeti. Devletin, parası, helikopteri, televizyonu ile kampanya yürüten bir Tayyip Erdoğan bu. Önceden mecburen TRT izliyorduk. Tek kanallı TRT'yi izliyorduk. Şimdi de çok kanallı RTE'yi izliyoruz. Türkiye değişti mi değişti. Tek kanallı TRT'den çok kanallı RTE'ye geçti Türkiye."

"KAFAYI KIRMIŞ BUNLAR"

Erdoğan’ın bakan, medya patronlarını azarladığına dikkat çeken İnce, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sas) yönelik sözleriyle tepki çeken İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı da eleştirdi. Muharrem İnce, "Bakanlıklar elinde vergi müfettişleri elinde, hakim elinde, polis elinde, sopa elinde, para onda, her şey onda ‘mazlumum da mazlumum, mağdurum da mağdurum.’ Ağlayıp duruyor. 14 senedir yaptığı numara bu. Sermaye, devletin istihbaratı elinde. Meydanları yasaklayan bu, sosyal medyayı engelleyen bu, kitapları toplatan bu, yayınları durduran bu, yazarları kovdurtan bu, ihaleleri dağıtan bu, üniversite, sermaye, sendika her şey elinde. Gelecek şimdi Bursa meydanında palavraları sıkmaya devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları parayla satıyorlar. Gümrükten alınan paralar rüşvet kabul edilmiyor, imar değişikliğindeki rüşvetler yok, Başbakan kendisi söylüyor zaten, ‘Devletten para mı çalındı’. Milletvekilinin birisi çıkıyor ‘dokunmak ibadettir Erdoğan’a.’ diyor. Öbürü çıkıyor, ‘Siirt, Rize, İstanbul mübarek şehirlerdir’ diyor. Birisi çıkıyor ‘Allah’ın tüm vasıflarını Tayyip Erdoğan üzerinde taşıyor’ diyor. En son İçişleri Bakanı hızını alamadı ‘Hz. Muhammed kibir yaptı, biz yapmadık’ dedi. Bunlar kafayı kırmışlar, Müslümanlığı da kimseyle bırakmıyorlar. Bu kafayı kıranlardan hesap sorma seçimi bu. Parayı sıfırladılar, evrakları öğüttüler, arsaları ele geçirdiler, şimdi dertleri Tayyip Erdoğan’a olağanüstü dokunulmazlık kazandırmak. Cumhurbaşkanı olacak, yolsuzlukların hesabını vermeyecek. 30 milyon Euro’nun hesabını vermeyecek. Bunun derdi bu. Bunun derdi; milletin mutluluğu değil, gençlerin işsizlik sorununu çözmek değil. Bunun derdi kendini sağlama alıp hapse girmemektir. Bunun başka derdi yok. Şimdi dertleri Tayyip Erdoğan'a olağanüstü dokunulmazlık kazandırmak. Cumhurbaşkanı olacak yolsuzlukların hesabını vermeyecek." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar