İlköğretim öğrencileri, argoya karşı kampanya başlattı

Karacabey Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu, örnek bir projeyle argoya karşı kampanya başlattı. Öğrenciler, argoya karşı, Türkçe atasözleri ve deyimler yazılı tişörtlerle dolaşıyor. Stant açan öğretmen ve öğrenciler vatandaşlara kampanyayı...

Google Haberlere Abone ol
İlköğretim öğrencileri, argoya karşı kampanya başlattı

Karacabey Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu, örnek bir projeyle argoya karşı kampanya başlattı. Öğrenciler, argoya karşı, Türkçe atasözleri ve deyimler yazılı tişörtlerle dolaşıyor. Stant açan öğretmen ve öğrenciler vatandaşlara kampanyayı anlatan broşürler dağıttı.

Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu’nda okuyan 235 orta okul öğrencisinin aktif rol oynadığı proje kapsamında, minikler atasözleri ve deyimler yazılı tişörtler giyiyor. Okulda ve sokakta çoğu zaman bu tişörtlerle dolaşan öğrenciler, hem kendi aralarında hem de toplum genelinde atasözlerine dikkat çekiyorlar. Proje kapsamında ilçe merkezinde çadır kurarak stant açan öğrenciler argoya karşı savaş başlattı.

Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu Müdürü Harun Ulaş, "Bizler okul olarak topluma örnek olacak bir projeyi hayata geçirdik. Türkçemizin güzel değerlerinden zenginliklerinden biri olan atasözlerimizi yaygınlaştırmak ve farkındalık yaratmak için öğrencilerimizle birlikte tişörtlerimize atasözlerimizi yazdık. Bununla kalmayıp okul merdivenlerimize, panolarımıza ve uygun tüm alanlara bu atasözleri ve deyimleri astık. Öğrenciler farkında olmadan bile gözleri takılıyor ve zihinlerinde yer ediyor. Amacımız argo ve yabancı terimlerden uzaklaşmak ve zengin Türkçemizi daha aktif kullanmak." dedi.

Kampanya çerçevesinde atasözü ve deyimlerin yazılı olduğu tişörtler giyilirken, güzel Türkçe kullanan sınıfların öğrencilerine ‘argoya hayır’ rozeti asılıyor. Kampanya çerçevesinde okul içinde öğrencilerin otokontrol sistemiyle güzel Türkçeyi yaygınlaştırdığı vurgulandı. CİHAN

Yorumlar