İl Sağlık Müdürlüğü'nden Tatbikat

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri'nin organize ettiği tatbikat gerçeği aratmadı.

Google Haberlere Abone ol
İl Sağlık Müdürlüğü'nden Tatbikat

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri'nin organize ettiği tatbikat gerçeği aratmadı. Eğitimi alanlara katılım ve teşekkür belgesi verildi.

Van Sağlık Müdürlüğü'nden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Temel Modül Eğitimi verilirken, Büyükçiftlik (Erziki) Zap Suyu yakınlarında yapılan kamp ve tatbikatlar ardından eğitim programı tamamlandı. Geceli gündüzlü yapılan UMKE eğitiminde, deprem altında kalan vatandaşları ve araç kazasından kurtarma tatbikatları yapıldı.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgenin, yaptığı açıklamada, "İlimiz Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri şubemizin koordinasyonunda yapılan UMKE eğitimi neticesinde, eğitimi başarıyla tamamlayan sağlık personeline katılım belgesi verdik. Hem teorik hem pratik eğitimi başarıyla tamamlayan tüm personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle 3 gün süren eğitim kampında arkadaşlarımız çok ağır eğitim ve sınavlara tabi tutuldular. Eğitime katılan gönüllü 26 sağlık çalışanımızın tamamı 90 puanın üzerinde başarı yakaladı. İnşallah ihtiyaç duyulmaz ancak inanıyorum ki ihtiyaç halinde UMKE ekibimiz ilimiz ve ülkemizde çok sayıda hayat kurtarabilecek bir güç olmuştur. Gayretleri için hem kendilerine hem eğitmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen ile Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, eğitime katılan 26 kişiye katılım ve teşekkür belgesi verdi.

 

Yorumlar