Hüseyin Yıldırım'dan 'Cemaatin, Yargıtay’daki imamı’ iddiasına yalanlama

Yargıtay üyesi ve Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, kendisi hakkında ‘Cemaatin, Yargıtay’daki imamı’ şeklindeki iddia ve haberleri yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Yıldırım'dan 'Cemaatin, Yargıtay’daki imamı’ iddiasına yalanlama

Yargıtay üyesi ve Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, kendisi hakkında ‘Cemaatin, Yargıtay’daki imamı’ şeklindeki iddia ve haberleri yalanladı.

Hüseyin Yıldırım, 28 Ocak 2014 tarihli bir gazetete manşetten yayınlanan ve başka yerlere de yayılan haberin tamamen hayal mahsulü ve üretilmiş bir iftira olduğunu belirterek, “Tamamen gerçek dışı bu iftira ile ilgili tüm yasal yollara başvuracağımın bilinmesini isterim.” dedi.

İddia üzerine açıklama yapan Hüseyin Yıldırım, öz geçmişiyle ilgili verdiği bilgide, uzun yıllar Adalet Bakanlığı’nda; Tetkik Hakimliği, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, feçiçi bakanlar dahil 12 Adalet Bakanı ile çalıştığına dikkat çekti.

GÖREVLERİNİ HATIRLATTI

Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay’ın stratejik planlarının hazırlanması ile 8. ve 9. Kalkınma planlarının çalışmalarında önemli rol aldığına işaret eden Yıldırım, diğer görevlerini de şöyle aktardı:
“Avrupa Birliği sürecinde 2009 yılında hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Eylem Planı Başkanlığını yaptığım Komisyon tarafından hazırlandı.
18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay Üyesi olarak seçildim. 06 Aralık 2010 tarihinde ise Bakanlar Kurulu’nca Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirildim. Bu görevi 3 yıldan fazladır başarıyla yerine getirmekteyim. “

HUKUKÇU KİMLİĞİNE VURGU YAPTI

Yargıtay üyesi ve Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, kişisel ve resmi bütün çalışmaları ile ulusal ve uluslararası hukuk ve adalet alanındaki kamuoyunun önünde bulunan birisi olarak; hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve mer’i mevzuat dışında bir otorite tanımadığına vurgu yaparak, “Özgürlükçü demokrasinin geliştirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi evrensel hukuk kuralları dışında bir referansım bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar