'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Konya’dan 55 bin başvuru

Konya Sema Diyalog ve Dostluk Derneği (SEMA-DER) Başkanı Ali Akın, ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında katılım için başvuranların sayısının Konya’da 55 bini bulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Konya’dan 55 bin başvuru

Konya Sema Diyalog ve Dostluk Derneği (SEMA-DER) Başkanı Ali Akın, ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında katılım için başvuranların sayısının Konya’da 55 bini bulduğunu söyledi. Dernek Başkanı Akın, gelişen siyasi ve sosyal olaylar sonrası oluşan kasvetli ortama rağmen konu Peygamber Efendimiz (sas) olunca halkın teveccühünün en üst düzeyde olduğunu dile getirdi.

Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının Konya’daki organizasyonunu üstlenen SEMA-DER Başkanı Akın, Konya halkının yarışmaya teveccühünün en üst düzeyde olduğunu ve 24 Mart’a kadar başvuruların devam edeceğini aktardı. Yarışmanın amacının, herkesin Hazreti Muhammed'i (sas) daha iyi tanımasını sağlamak olduğunu aktaran Akın, yarışmanın, kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu kaydetti. Akın, yarışmaya katılacak herkesin Hz. Peygamber'in (sas) hayatını yeniden öğreneceğini, dereceye girenlerin başta umre olmak üzere değişik hediyelerle ödüllendirileceğini söyledi.

SEMA-DER Başkanı Akın, ülkemizde gelişen bir kısım siyasi ve sosyal olaylardan dolayı etrafı kasvetli bir hava bürümesine karşın yarışmaya ilginin yoğun olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Konu peygamber efendimiz olduğu zaman çok ciddi bir teveccüh ve talep var. ‘Herkes O’nu okuyor’ yarışması katılmak için başvuranların sayısı Konya’da şu an 55 bini geçti. Bizim Konya için hedefimiz 60 bin katılım. Şu an çok kasvetli bir ortam olsa da çok sayıda insan peygamber efendimizi okuyor. 24 Mart son başvuru tarihimiz. Halkımıza bu heyecana ortak olmaları için yeniden hatırlatmak istiyoruz.”

Türkiye ve Avrupa'da yapılacak sınavlarda dereceye girenlerin ödüllendirileceğini anlatan Ali Akın, yarışmada dereceye girenlerden bin 400 kişinin mukaddes topraklar Mekke ve Medine'ye giderek umre ibadeti yapma hakkı kazanacağını ifade etti. Kitap okuma kampanyasına isteyen herkesin katılabileceğini belirten SEMA-DER Başkanı Ali Akın, yarışmaya katılacakların kampanyanın genel organizatörü Peygamber Yolu Derneği'nin açtığı 'www.herkesonuokuyor.com' internet sitesinden müracaat etmesi gerektiğini kaydetti. Ali Akın'ın yaptığı açıklamaya göre, Konya’da 24 Mart 2014 tarihine kadar yarışmaya katılmak için anılan internet sitesine kayıt yaptıran veya SEMA-DER'in dağıtacağı formları doldurup teslim eden herkes sınava girebilecek.

Konya'daki sınavlar, 31 Mart-12 Nisan arasında Sabah Dersaneleri şubeleriyle Merve Eğitim Kurumları'na bağlı ilk, orta ve lise binalarında yapılacak. Sınav yeri, tarihi ve saatleri katılımcılara elektronik posta veya cep telefonlarına gönderilecek kısa mesajlarla duyurulacak. Yarışma öncesinde yürütülen 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasında ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise için Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' serisi okunacak. İsteyen katılımcılar başka kaynaklardan da Peygamberimiz'in (sas) hayatını okuyarak yarışmaya katılabilecek.

Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. Sınavda dereceye girenlere ödül olarak Konya’da 23 umre, 15 mini iPad, 21 notebook, 33 tablet PC, 55 bisiklet, 63 adet kol saati, 104 MP4 ve Konya’da dereceye giren 33 okur, Türkiye geneli sınava girme ve sürpriz hediyeler kazanma şansı elde edecek.
CİHAN

Yorumlar