Gülen’in avukatından bazı Twitter hesapları hakkında suç duyurusu

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak kişilerin haberleşmelerinin dinlenmesi, kayda alınması, görüntülerinin kayda alınması ve bunların açıklanması amacıyla örgüt kurup, örgüt faaliyeti kapsamında suç işledikleri gerekçesiyle 'GİZLİ AR.

Google Haberlere Abone ol
Gülen’in avukatından bazı Twitter hesapları hakkında suç duyurusu

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak kişilerin haberleşmelerinin dinlenmesi, kayda alınması, görüntülerinin kayda alınması ve bunların açıklanması amacıyla örgüt kurup, örgüt faaliyeti kapsamında suç işledikleri gerekçesiyle 'GİZLİ ARŞİV (@GizliArsiv)', 'WAKE UP ATTACK (@WUAttack)' ve 'YEŞİL OPERASYIN (@YesilOperasyon)' adlı Twitter hesaplarının kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, adı geçen Twitter hesapları hakkında TCK’nın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişilerin verilerinin kaydedilmesi, verilerin hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, yasaklanan bilgileri temin ve yasaklanan bilgileri açıklama' hükümleri gereği suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Türkiye’de bazı odaklar tarafından insanların telefon görüşmeleri ve uygunsuz görüntülerinin illegal yollardan kaydedilip servis edilmek suretiyle insanların mağdur edildiğini ve bu faaliyet kapsamında algı operasyonu yapıldığını kaydeden Albayrak, “Bu kapsamda bir parti liderinin, başka bir partinin üst düzey yöneticilerinin mahrem görüntüleri kaydedilmiş ve servis edilmiştir. Bu operasyon üzerine isimleri geçen siyasiler görevlerinden istifa etmek zorunda kalmışlardır.” dedi.

Son günlerde illegal telefon dinlemelerinin ve servis edilmelerinin konuşulmaya başlandığını vurgulayan Albayrak, "Aynı odak tarafından yapıldığı düşünülmekte olan illegal dinlemeler neticesinde müvekkilime ait olduğu iddia edilen 13.01.2014 ve 30.01.2014 tarihlerinde montajlanmış ve çarpıtılmış telefon görüşmeleri internet üzerinden servis edilmiştir. İllegal faaliyetler yürüten bu örgütün servis işlemi Twitter üzerinden yapılmaktadır. Kod adları ile açtıkları hesaplar üzerinden illegal olarak elde edilmiş görüşmeler yayınlanmaktadır. Şüpheliler bu şekli ile kurdukları örgüt faaliyeti kapsamında hareket etmektedirler. Toplum açısından önde görülen kişiler pervasızca dinleyip bunları servis edebilen bu örgütün şikayet konusu suçları işleyebilmesi için teknik imkanlarının ve personelinin olması ya da istihbarat kurumları içerisinde yer alan bazı kişilerle birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Şüpheliler tarafından kullanılan hesapta verilen bilgiler incelendiğinde, örgütün istihbarat birimleri içerisinde bulunan üyeleri tarafından temin edilen bilgilerin paylaşıldığı anlaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Örgütlü suç deyince üçten fazla kişiden oluşan, eylemlerinde süreklilik olan ve gerektiğinde şiddete başvurabilen, para ve gücü hedefleyen, faaliyetlerinde toplumu göz ardı etmeyen, toplumun değerlerine vurgu yaparak topluma şirin görünmeye çalışan ve bu amaçla hem yasa dışı faaliyetlerini daha kolay yürütmek, hem de legal görüntü çizmesine yardımcı olması maksadıyla siyasilerle ve bürokratlarla ilişkilerinde son derece hassas olan bir suç grubunun akla geldiğini vurgulayan Albayrak şu şekilde devam etti: “Yani örgütlü suçların; çıkar amaçlı olma, ideolojik yönü bulunmama, kendi içinde hiyerarşik bir yapıya sahip olma, sınırlı ve özel bir üyelik sistemi bulunma, devamlılık bulunma, rüşvet verme ve şiddete başvurma istekliliği olma, iş bölümüne sahip olma, tekelciliğe önem verme ve kendi içinde bir takım kurallara ve düzenlemelere sahip olma gibi özellikleri bulunmaktadır. Örgüt soyut bir birleşme değildir, bünyesinde hiyerarşik bir ilişki hakimdir, bu hiyerarşik ilişki bazı örgüt yapılanmalarında gevşek bir nitelik taşıyabilir. Örgütün varlığı için suç işlemek amacı etrafındaki fiilî birleşme yeterlidir. Niteliği itibarı ile devamlılık arz eder. Örgüt yapılanmasında işlenmesi amaçlanan suçların konu veya mağdur itibarıyla somutlaştırılması zorunlu değildir.”

5237 sayılı TCK’nın 220. maddesinde düzenlenen ‘suç işlemek için örgüt kurmak’ suçunun işlendiğinin ve örgütün varlığının kabul edilebilmesi için üye sayısının en az 3 kişi olması, üyeler arasında soyut bir birleşme değil gevşek de olsa hiyerarşik bir ilişkinin bulunması, suç işlenmese bile suç işlemek amacı etrafında fiili bir birleşmenin olması, niteliği itibariyle devamlılık göstermesi gerektiğini ifade eden Albayrak, açıklamasında şöyle dedi: “Şüphelilerin içerisinde yer alan örgüt, yasanın aradığı anlamda suç işlemek amacıyla bir araya gelmiş, yürüttükleri illegal faaliyetleri ile güç elde etmeyi hedeflemektedirler. Bu amaçları doğrultusunda insanların telefonlarını dinlemekte, görüntülerini kaydetmekte ve menfaatleri doğrultusunda servis etmektedirler. Şüpheliler faaliyetlerini özellikle Twitter üzerinden gerçekleştirmektedirler. Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinin Amerika merkezli olması ve yayınının durdurulamayacağı düşünülerek bu şekilde hareket edilmektedir. Twitter hesaplarında tam bir terör estirerek 'bugün şunun telefon görüşmeleri yayınlanacak' diyerek insanlara korku salmaya çalışmaktadırlar. Kendi çıkarları dışında hareket eden kişilerin telefon görüşmelerini yayınlayacaklarını ilan ederek, ellerinde ciddi bir arşiv olduğunu ifade etmektedirler. Şüphelilerin mensubu olduğu örgüt tarafından müvekkilimin ve bazı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunların koruması altında bulunan haberleşme hakları hukuk tanımaz şekilde ihlal edilmekte, bu kayıtlar servis edilmek suretiyle korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılmaktadır.” CİHAN

Yorumlar