Gökçek'ten İlginç İddialar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerin ardından yaşanan itirazları değerlendirirken akıl almaz iddialarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gökçek'ten İlginç İddialar

Gökçek, "Cemaat mensubu olan kişiler de kendi yurtlarına talimatlar vermekte. Kendi gruplarını sokağa salmak üzereler, o konudaki bilgilerde içerden bizzat beni telefonla arayarak bana bile söyleyenler oldu." dedi.

Seçimlerin artık sona erdiğini söyleyen Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, partilerin üstün olduğu yerlerde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz ettiklerini belirterek, kendilerinin ise sadece birleştirme tutanaklarındaki maddi hatalar için başvuru yaptığını söyledi. Birleştirme tutanağında nasıl başvuru yaptıklarını örnek vererek anlatan Gökçek, "Melih Gökçek oyu o sandıkta 250 çıkmış. Bizim 200 oyumuz yandaki Yurt Partisi’ne yazılmış, kayma yapılmış ve boş bırakılmış veya CHP’nin bazı oyları fazla yazılmış, biz bunların hepsini gün boyunca teker teker çalıştık. Neden diyeceksiniz? Çünkü Türkiye’de şu an en başarılı illerden birisi Ankara. Arkadaşlar tarafından ilçe merkezlerine getirildi. Teker teker tasvip edildi. İlçe seçim kurulundan gelen listelerle karşılaştırıldı. Hata var mı, yok mu? Bu maddi hataları bulduk.’’ diye konuştu.

Gökçek, şöyle devam etti: "Neticesinde inşallah umuyoruz ki 10 bin civarında artacak ve 40 bini de aşacak. Bunlar çok net rakamlar, bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu maddi hatalar olduğu zaman, YSK haber verip kendiliğinden telafi ediyorlar. Çünkü bu hata bize ait olan hata değil. Sandıkta olan hata değil, kurumdaki yazımda doğan bir hata. O hataları arkadaşlarımız düzelttiriyorlar."

YAVAŞ'A YÜKLENDİ

Melih Gökçek, dün ve bugün özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve Büyükşehir adayı Mansur Yavaş'ın devamlı olarak insanları tahrik edip sokağa döktüklerini ve sorumluluktan kaçmak için zaman zaman tam tersine “aman durun” dediklerini iddia ederek, bunun da yarın çıkacak olayları tahmin ettiklerinden dolayı yapıldığını öne sürdü.

Bugün Mustafa Sarıgül’ün yaptığı basın toplantısında tahriklerin iddialarını doğruladığını belirten Gökçek, "Ankara’da seçim kurumları çok ciddi baskı kurulmak isteniyor. Keçiören, Yenimahalle, YSK’nın önünde devamlı nümayiş yaptırılıyor. Toplanılması tavsiye ediliyor. Mansur Yavaş çok enteresan tweetler attı. Siteye girip baktığınızda çok net olarak göreceksiniz." ifadesini kullandı.

CEMAATE İFTİRA

Bu olayda iki sorumlu olduğunu söyleyen Gökçek şu iddiada bulundu: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın kendisidir. Cemaat mensubu olan kişiler de kendi yurtlarına talimatlar vermekte. Kendi gruplarını sokağa salmak üzereler, o konudaki bilgilerde içerden bizzat beni telefonla arayarak bana bile söyleyenler oldu. Bize baskı yapılıyor, bizim sokağa çıkmamız isteniyor diyor. Eğer bu kardeş çıkmazsa Türkiye’de demokrasi sarsılıyor imajı yurt dışına verilmesi, birtakım kişiler kendilerini endişe içinde hissediyorlar."

Yorumlar