GESAM sergisine protokol duyarsızlığı

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (GESAM) Anadolu turnesi kapsamında Erzurum'da düzenlediği karma resim sergisine protokolün katılmaması tepki çekti. Erzurumlu Emrah Edebiyat Müzesi'nde düzenlenen sergiye öğrenci ve vatandaşlar...

Google Haberlere Abone ol
GESAM sergisine protokol duyarsızlığı

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (GESAM) Anadolu turnesi kapsamında Erzurum'da düzenlediği karma resim sergisine protokolün katılmaması tepki çekti.

Erzurumlu Emrah Edebiyat Müzesi'nde düzenlenen sergiye öğrenci ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Günümüzün 52 ünlü ressamının eserlerinin yer aldığı sergi 18 Haziran'a kadar açık kalacak. GESAM Erzurum İl Temsilcisi Doç. Dr. Yakup Gökdaş, karma sergide yağlı boya, suluboya, baskı ve ebru eserlerin yer aldığını belirtti. Gökdaş, Aksaray'dan sonra Erzurum'da açılan serginin daha sonra Diyarbakır'da sanatseverlerin begenisine sunulacağını kaydetti. Doç. Dr. Gökdaş, sergide Anadolu ağırlıklı peyzaj çalışmalarının yer aldığını kaydetti.Sergiye protokolün katılımının olmamasına tepki gösteren Gökdaş,"Sanatın değeri insanın kendine verdiği değerle ölçülür. Eğer bir yerde insan değerliyse sanatta değerlidir. Sanat insanı insan yapan unsurların başında gelen estetik araçtır. Sergiye protokolün katılımının olmaması bizleri üzmüştür." dedi.

GESAM Genel Sekreteri Nezih Demirtepe, Erzurum'da resim sergisi açmanın heyecanını yaşadıklarını anlattı. Demirtepe, protokolden katılımın olmamasının kendilerini incittiğini vurgulayarak,"Sanata ve sanatçıya ilgi bizleri her zaman mutlu eder." diye konuştu.

Açılışa katılan Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç da katılımın düşük olması nedeniyle duyduğu üzüntüyü,"Sanat kadar sanatçının da ilgiye, desteğe ihtiyacı var" şeklinde ifade etti.

CİHAN

Yorumlar