Filipinler Büyükelçisi Sanchez'den Vali Güzeloğlu'na ziyaret

Filipinler Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Maria Rowena Mendoza Sanchez, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Sanchez’e Eşi Mario Sanchez ve Filipinler Cumhuriyeti Mersin Fahri...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler Büyükelçisi Sanchez'den Vali Güzeloğlu'na ziyaret

Filipinler Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Maria Rowena Mendoza Sanchez, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Sanchez’e Eşi Mario Sanchez ve Filipinler Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Şükrü Diyap da eşlik etti.

Büyükelçi Sanchez Mersin’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Filipinler ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirerek ileriye taşımayı amaçladıklarını belirtti. Filipinler ile Mersin arasında birçok ortak nokta bulunduğunu sözlerine ekleyen Sanchez, bu ortak noktalar bağlamında kültürel, ekonomik ve ticari alanlarda birçok işbirliği gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Vali Güzeloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretin Filipinler-Türkiye, Mersin-Filipinler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Sanchez Güzeloğlu'na Filipinlere özgü deniz kabuğu takdim ederken, Güzeloğlu ise Büyükelçiye zeytin ve zeytin ürünleri hediye etti. Şeref Defterinin imzalanmasının ardından ziyaret sona erdi.

CİHAN

Yorumlar