Etik Eğiticisi: Çocukların yolsuzluk ve rüşveti normal gördüğü belirlenmiş

Bursa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve Etik Eğiticisi Nurdan Berkem, etiğin makro düzeyde amacının yolsuzluklarla mücadele etmek olduğunu ifade edip, “Yapılan anketler sonucunda çocukların yolsuzluk ve rüşveti normal olarak gördükleri...

Google Haberlere Abone ol
Etik Eğiticisi: Çocukların yolsuzluk ve rüşveti normal gördüğü belirlenmiş

Bursa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve Etik Eğiticisi Nurdan Berkem, etiğin makro düzeyde amacının yolsuzluklarla mücadele etmek olduğunu ifade edip, “Yapılan anketler sonucunda çocukların yolsuzluk ve rüşveti normal olarak gördükleri tespit edilmiştir” dedi.

Kurum içinde temel değerler ve iş etiği prensiplerinin kurum çalışanları tarafından benimsenmesini hedefleyen Nilüfer Belediyesi, çalışanlarına ‘Kamu görevlileri için etiğin önemi’ eğitimi verdi.

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin kurumsal sosyal sorumluluk politikaları arasında ‘Etik standartları çerçevesinde davranma’ maddesi olarak yer alan ‘Etik Günü ve Haftası’nda belediye çalışanlarına eğitim semineri düzenlendi.

Bursa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve Etik Eğiticisi Nurdan Berkem tarafından verilen eğitimde kamu görevlilerinde etik bilincini oluşturmak ve etiğe dikkat çekildi. Etiği evrensel bir değer olarak nitelendiren Nurdan Berkem, etiği ahlaktan ayıran en önemli noktanın kültürel değerler olduğunu belirtti.

Ünlü filozof İoanna Kuçuradi’nin 'Etik, en az değer harcayan ve en çok değer koruyan eylem' açıklamasından yola çıkan Nurdan Berkem, etik kavramının, kanunların yeterli olmadığı alanlardaki boşlukları doldurduğunu söyledi.

Etiğin makro düzeyde amacının yolsuzluklarla mücadele etmek olduğunu ifade eden Etik Eğiticisi Nurdan Burkem, “Yapılan anketler sonucunda çocukların yolsuzluk ve rüşveti normal olarak gördükleri tespit edilmiştir.” dedi. CİHAN

Yorumlar