Eskişehirli yatırımcılara 'CEBİT'ten finansal destek

İstanbul Fuar merkezi Yeşilköy'de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Euasia'da Eskişehirli yatırımcılara finansal destek sağlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirli yatırımcılara 'CEBİT'ten finansal destek

İstanbul Fuar merkezi Yeşilköy'de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Euasia'da Eskişehirli yatırımcılara finansal destek sağlanacak.

Eskişehir Anemon Otel'de CeBIT Bilişim Euasia 'Bilişim Anadolu İle Buluşuyor' toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, CeBIT Bilişim Eurasia'nın yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılamasının beklendiği vurgulandı. CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı ve aynı çatı altında düzenlene CeBIT Global Conferans Eurasia'nın bu seneki ana konuları arasında: Mobil İletişim, E-Health/Sağlık Bilişim Kongresi; Metropolitan Şehirlerde Bilişim Çözümleri; Medya ve İletişimde Bilişim; Uydu ve İletişimde Bilişim, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri ve Bulut, Datability, Güvenlik; IT R&D , E- Devlet ve E- Finans yer alıyor.

Toplantıda konuşan Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Eskişehir'in Anadoludaki iller arasında ilk onda, potansiyel anlamında da en üst seviyelerde yer aldığını kaydetti. Eskişehir’e gelişlerinin iki temel nedeninin olduğunu aktaran Özer, "Eskişehir Sanayi ve Ticaret Odası, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile üyelerinin CeBIT’e uygun finansal destek vererek katılımlarını sağlamak. Bu hem kendimize hem ülkemize yatırım. Bir diğeri de 'Şehir Platformu' oluşturmak. Konya, Kayseri ve Gaziantep’e ek olarak Eskişehir de bu imkana sahip olsun istiyoruz. Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuara katılımlarını sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

'FUARLARA KATILIMI ARTTIRMAK İÇİN PRENSİP SÖZLEŞMESİ YAPTIK'

Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreteri Emre Heper ise Sanayi Odası olarak CeBIT’e desteklerinin bu yıl da devam edeceğini söyledi. İşbirliklerinin sağlanması açısından büyük öneme sahip fuarlara katılım konusunda özel çalışma başlattıklarını kaydeden Heper, "Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile prensip anlaşması yaptık. Sektör çok ama çok önemli. Bilişim gelişimin temel direği. Sanayi Odası olarak tüm desteği vermeye hazırız.” dedi.

'KAMU KURULUŞLARININ 2 BİN METREKARE ALANDA KATILIMINI SAĞLADIK'

Semor A.Ş. Koordinatörü Satı Kelkit de şöyle dedi: “CeBIT ülkemize geldiği günden bu yana işbirliğimiz devam ediyor. Geçen yıl kamu kuruluşlarının 2 bin m2 alanda yer almasını sağladık ve bu sayede fuar katılımcıları e-devletin kendilerine sağladıkları hizmetler konusunda ayrıntılı bilgiye sahip oldular. Havacılık endüstrisini temel kalkınma ekseni olarak seçen Eskişehir’in bu endüstriye destek olacak diğer endüstriler ile CEBIT’te bir araya gelerek sinerji yaratması gelişim için çok önemli.” CİHAN

Yorumlar