Erciyes’te Sarıkamış şehitleri anıldı

Türkiye’nin 81 ilinde Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşün en anlamlısı Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 rakımlı tepesinde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes’te Sarıkamış şehitleri anıldı

Türkiye’nin 81 ilinde Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşün en anlamlısı Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 rakımlı tepesinde gerçekleştirildi.

Kayseri Valiliği, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Erciyes Dağı piknik alanı ile tesisler bölgesindeki yaklaşık 3 kilometrelik alanda gerçekleştirilen yürüyüşe, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kaymakam ve belediye başkanları, komutanlar, emniyet mensupları, federasyon temsilcileri, spor kulüpleri, izciler, dağcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle havanın güneşli olması nedeniyle yürüyüşe vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Sarıkamış Harekâtı'nda şehit olan Mehmetçikleri 99. yıl dönümünde anmak için Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Vali Düzgün, “Şehitlerimizin ruhuna saygı için bugün burada 7’den 77’ye tüm insanlarımızla beraber yürüyoruz. Osmanlı’nın son döneminde yedi düvele karşı verilen mücadelelerden birisi de Sarıkamış savunmasıydı. Orada 90 bin vatan evladını soğukta donarak şehit verdik. Ancak Sarıkamış şehitleri olmasaydı Çanakkale, Çanakkale Zaferi olmasaydı Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyetimiz olmazdı. Dolayısıyla bu vatanın kurtulmasında verilen tüm mücadelelerin ve bütün şehitlerimizin çok önemli olduğunu, önemli eserler bıraktıklarını ve bu memleketi yurt yaparak bize bıraktıklarını biliyoruz. Sarıkamış şehitlerini bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bütün şehitlerin önünde hürmetle rahmetle eğildiklerini belirterek, “Sarıkamış'ta dedelerimiz bu vatan için milletimiz için ve geleceğimiz için canlarını vererek bu kutsal vatanı bize emanet etti. Onların ve bütün şehitlerimizin önünde hürmetle rahmetle eğiliyoruz ve onları anmak için tek yürek olarak buradayız. İnşallah onların bıraktığı bu aziz vatanı onlardan sonraki kuşaklar olarak biz ve bizden sonra gelecek olan kuşaklar ebediyen muhafaza ve müdafaa edeceklerdir." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Sarıkamış anma programı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bugün de Sarıkamış’taki Türk askerinin fedakarlığını duyurmak amacıyla 81 ilde bu tür organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar