Engelliler, merkezlerinin birinci yılını pasta keserek kutladılar

Ankara’nın Polatlı Belediyesine bağlı, Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi birinci yılını doldurdu.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, merkezlerinin birinci yılını pasta keserek kutladılar

Ankara’nın Polatlı Belediyesine bağlı, Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi birinci yılını doldurdu. Merkez’de ki engelliler birinci yılı pasta keserek kutladı.

Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı, kutlama pastasını görme, işitme, bedensel ve zihinsel engellilerle birlikte kesti. Bardakçı, merkezde engellilere yönelik eğitim ve sosyal projelerin ülke genelinde ses getirdiğini söyledi. ‘engelsiz sesler korosu’ projesinin takdir topladığını ifade eden Ömer Bardakçı, “Bu koromuz sadece Polatlı’da değil Ankara’da da ses getirdi, takdir topladı. Spor, özel etkinlik çalışmalarımız, müzikal çalışmalarımız, sosyal projelerimiz oldu. Meslek edindirme kursları açtık. Bir yere hayat veren oradaki insanlardır. Oraya gelen canlılık oluşturan bütün üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Biz burayı açarken kamu kurumu gibi değil engellerin evi olsun diye açtık ve bunu da başardık.” dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Polatlı Şube Başkanı Ziya Suluyer de merkez sayesinde yüzlerce engellinin hayatına renk geldiğini belirtti. Suluyer, “Bu merkezde arkadaşlarımız hem eğitim alabilmekte hem de hoşça vakit geçirebilmektedir. Bu tip mekanların Türkiye genelinde çoğaltılması bizim son derece hoşumuza gider.” diye konuştu.

Konuşmalarında ardından engeliler ‘engelsiz sesler korosu’nun şarkıları ile gönüllerince eğlendiler. CİHAN

Yorumlar