Engelliler askerlik özlemini giderdi

Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı, Engelliler Haftası nedeniyle kapılarını engelli gençlere ve ailelerine açtı. Bir gün askerlik yapan engelli gençler teskere aldı.Çeşitli nedenlerle askerlik hizmetini yapmak isteyip de yapamayan...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler askerlik özlemini giderdi

Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı, Engelliler Haftası nedeniyle kapılarını engelli gençlere ve ailelerine açtı. Bir gün askerlik yapan engelli gençler teskere aldı.

Çeşitli nedenlerle askerlik hizmetini yapmak isteyip de yapamayan engelli vatandaşlar, askerlik özlemlerini gidermek amacıyla Aydın 1. Jandarma Eğitim Taburu Komutanlığı'nda bir gün 'Temsili Askerlik Eğitimi' aldılar. Aileleriyle birlikte askeri kışlaya gelen gençleri öpen aileleri nizamiye girişinde çocuklarını komutanlara teslim etti. Aileleriyle birlikte askerlik hazırlıklarını yapan engelli gençler, bir günlük eğitimin ardından teskere alarak vatani görevlerini tamamladılar.

Engelli gençler, aileleri ile birlikte sabah saatlerinde Aydın 1. Jandarma Eğitim Taburu Komutanlığı'na gelip, teslim oldular. Daha sonra aileler engelli çocuklarının gözlerinden öpüp askerlere teslim ettiler. Kayıtlarını yaptıran gençler, daha sonra ailelerinin ve askerlerin yardımıyla aldıkları üniformaları giydiler. Aileleri, bir günlük askerlerin botlarını bağladı, kışlada tıraşlarını yaptırdı. Bir gün temsili askerlik yapacak olan gençler, kıyafetlerini giydikten sonra sıraya giren engelli gençler aileleri ile birlikte eğitim yapacakları alana sıra halinde gittiler. Komutanları tarafından gençlere askeri eğitimler verildi. Eğitimlerin verildiği esnada aileler de bu anı unutulmaz kılmak için cep telefonlarıyla görüntüleri kayda aldı. Askeri kışlada 50 engelli gencin katıldığı bir günlük temsili askerlik eğitiminde aileler, çocuklarına böyle bir fırsat tanıdıkları için çok memnun olduklarını belirttiler.

Akşama kadar süren askeri eğitimi ardından engelli gençler yemin ederek teskerelerini aldı. Ailelerin de hazır bulunduğu teskere töreninde, askerlerin teskerelerini Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Tuğgeneral Salih Karataş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçiooğlu verdi. Bir günlük askerlik, tören yürüyüşüyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar