'En Güzel Osmanlı Çileği' yarışmasında 44 üretici yarıştı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'En Güzel Osmanlı Çileği' yarışması yapıldı. 44 yarışmacının katıldığı yarışmanın sonuçları 18 Haziran Ereğli’nin Kurtuluş Gününde açıklanacağı belirtildi.Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma...

Google Haberlere Abone ol
'En Güzel Osmanlı Çileği' yarışmasında 44 üretici yarıştı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'En Güzel Osmanlı Çileği' yarışması yapıldı. 44 yarışmacının katıldığı yarışmanın sonuçları 18 Haziran Ereğli’nin Kurtuluş Gününde açıklanacağı belirtildi.

Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği tarafından her yıl gerçekleştirilen ve 3 kategoriden oluşan Osmanlı Çileği yarışmalarının bilgi yarışması ile çilekli pasta yarışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Son olarak yapılan 'En güzel Osmanlı Çileği' yarışmasında ise 44 üretici dereceye girmek için çileklerini yarıştırdı.

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, Osmanlı çileğinin bölgede yetişen çok değerli bir meyve olduğunu söyledi. Osmanlı Çileğine yurt dışı ve yurt içinden ciddi talepler olduğunu ancak üretiminin az olması nedeniyle de bu talebi karşılayamadıklarını anlatan Özhan, “Bu tür yarışmalar yaparak Osmanlı Çileğine olan dikkati çekiyoruz, üreticileri teşvik etmeye çaba gösteriyoruz. Osmanlı Çileği bölgenin hem kültürel hem ekonomik katkısı vardır. Adına festivaller düzenlenen Osmanlı Çileği toplandıktan pazara ininceye kadar anında satılıyor. Geçtiğimiz günlerde dernek yönetimine bir gıda firması başvuruda bulundu ve ne kadar Osmanlı Çileği üretilirse tamamını istenilen fiyattan almaya talip olduklarını söylediler ancak böyle bu talebi değerlendiremiyoruz. İlçemizde 500 ton Osmanlı Çileği üretilse anında satılır” dedi.

“YARIŞMAYA 44 ÜRETİCİ KATILDI”

Toplam 44 üreticinin katıldığı yarışmaya Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü, Karadeniz Ereğli Belediyesi, Ziraat Odası, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma Derneği, Muhtarlar Derneği, Azim Konserve ve Karadeniz Ereğli Konserve temsilcilerinden 7 jüri üyesi, renk, koku, ambalaj ve tat olmak üzere toplam 4 farklı kategoride değerlendirmede bulundu. Yarışma sonuçları 18 Haziran Karadeniz Ereğli’nin Kurtuluş Gününde düzenlenecek etkinlikte açıklanacak. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek. 3 çeyrek altın ile ödüllendirilecek. CİHAN

Yorumlar