Edremit'te bir binanın çatısı yandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sabah saatlerinde bir çatıda çıkan yangın korkuttu. Hekimzade Mahallesi, Kümbet Caddesi, 301.

Google Haberlere Abone ol
Edremit'te bir binanın çatısı yandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sabah saatlerinde bir çatıda çıkan yangın korkuttu. Hekimzade Mahallesi, Kümbet Caddesi, 301. Sokak'taki üç katlı bir binanın çatısında, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait iki arazöz, hemen yangın mahalline ulaştı. Merdivenlerden çatıya çıkamayan itfaiyeciler, inşaat halindeki yan binaya tırmandı. İki arazöze. bir araç daha su takviyesi yaptı. Zaman zaman artan rüzgarın şiddetiyle bir saatlik çalışmanın ardından çatıdaki yangın ancak kontrol altına alınabildi. 112 Acil Sağlık ekipleri de yangın alanında hazır bekledi.

Yangın ilk olarak farkedip itfaiyeye haber veren Hamide Tek, ''Ben uyuyordum. Annem, çatıdan yükselen dumanı farketmiş, beni uyandırdı. Çıktığımda çatıyı ateş sarmıştı. Hemen komşumun ziline basıp haber verdim. 110'u arayıp itfaiyeye adresi verdim. Sağolsunlar hemen 10 dakikada geldiler, yangına müdahale ettiler. '' dedi. Kendi evlerine sıçramasından çok korkan 70 yaşındaki Zuhal Dumbek ise gözyaşları içinde şunları anlattı: ''Evimizin yan tarafında yangın çıktı. Çok etkilendik, çok korktuk, elim ayağım titredi. Yatıyorduk ,daha fena olduk. Ben bir de şeker hastasıyım, kalp hastasıyım, çok üzüldüm.'' Evde bulunan torunu, ''Evimiz de yanacak diye çok korktum, tedirgin oldum.'' diyerek yaşadığı korkuyu anlattı. CİHAN

Yorumlar