Dolandırıcılar 'Nikah Şekeri' ile Vatandaşı Dolandırıyor

Vatandaşı dolandırmak için her yolu deneyen dolandırıcıların yeni yöntemi nikah şekeri paketletme işi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılar 'Nikah Şekeri' ile Vatandaşı Dolandırıyor

Vatandaşı dolandırmak için her yolu deneyen dolandırıcıların yeni yöntemi nikah şekeri paketletme işi oldu.

EV HANIMLARI HEDEFTE

Açtıkları düzmece internet siteleri üstünden ev hanımlarına ulaşan Çetin A., Yunus Y. ve Tülay C. adlı kişiler, nikah şekeri paketleme işi yaptıklarını ve 'evinizde oturduğunuz yerden 900 lira kazanmak istemez misiniz?' diyerek iş verebileceklerini ilan ediyor.

DÜZENLİ MAAŞLA KANDIRIYORLAR

Siparişleri devrinde teslim eden ve düz olarak iş oluşturan kimselerin her ay bu işi alabilecekleri ve tertipli bir maaşa kavuşacaklarına dair teminat sağlayan dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri kimseleri bu işi yapmaya ikna ediyor.

BANKAYA 100 TL YATIRMALARI İSTENİYOR

İlk işi almaları için tek sefere mahsus 100 TL teminatı bankada Hüseyin K. isminde açılan bir adisyona yatırmalarını ve parayı yatırdıktan sonra 2 gün içeresinde işlerini adreslerine göndereceklerini belirtiyor. Gönderilen işin ise en geç bir ay içinde tamamlanması isteniyor.

KULLANILMAYAN NUMARA ANONSU

Aylık 900 lira nakit kazanabilmek için söz konusu adisyona 100 lirayı yatıran kimseler, parayı yatırdıklarına dair bireylere bilgi veriyor ve adreslerine şekerlerin gönderilmesini istiyor. Verilen zaman içinde materyallerin gelmemesi üstüne vaziyetten kuşkulanan vatandaşlar, söz konusu insanları aradıklarında kullanılmayan bir numara anonsu ile karşılaşıyor.

KANDIRILAN ÇOK SAYIDA İNSAN VAR

Nikah şekeri dolandırıcılarının tuzağına düşüş gösteren T.D. adlı bayan, dolandırıldığını anlayınca ilgili bankaya ve emniyete gidip şikayetçi olduğunu, kendisine emniyetten son günlerde bu biçimde dolandırılan fazla fazla sayıda kimse ile karşılaşıldığı bilgisinin verildiğini aktardı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar