Dezavantajlı öğrenciler için etüt merkezi açıldı

Muş Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yaptırılan ve 132 dezavantajlı öğrencinin faydalanabileceği 5 derslikli etüt merkezinin açılı.

Google Haberlere Abone ol
Dezavantajlı öğrenciler için etüt merkezi açıldı

Muş Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yaptırılan ve 132 dezavantajlı öğrencinin faydalanabileceği 5 derslikli etüt merkezinin açılışı yapıldı.

Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, etüt merkezinin dezavantajlı öğrencilere yönelik hazırlık kursları vermesinin ilçe eğitimi için önemli olduğunu belirterek şuanda 132 öğrencinin faydalandığını söyledi. Etüt merkezinin imkanlar dahilinde daha da geliştirileceğini ifade eden Kaymakam Abacı, “Etüt Merkezi’nin hayata geçmesi için büyük emek sarf eden giden Kaymakamımıza buradan kendisine teşekkür ediyoruz. Bu yıl ikinci yılı ve burada emeği geçen Valiliğimize, SODES bürosuna, arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. 132 öğrencimiz şuanda SBS kurslarına devam ediyor. Bir eksiğimiz bunun ortaöğretim seviyesine açılmamış olmasıydı. Bizde bunu geliştirerek inşallah devam ettireceğiz.” dedi.

Etüt merkezinde incelemelerde bulunan Kaymakam Abacı, “Korkut ilçesinde yapılan 5 derslikli etüt merkezinde 2012 yılı SODES programında kabul edilen projenin devamı niteliğinde olup bu proje ile maddi durumu iyi olmayan, özel eğitim kurumlarına gidemeyen 132 öğrenciye yönelik SBS’ye hazırlık kursu ve okula yardımcı etüt çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca proje kapsamında 3 bin öğrenciye ise ücretsiz okul kitapları dağıtılmıştır. Projede; 1 proje koordinatörü, 12 eğitmen görev almaktadır proje tutarı ise 188 bin 865 lira olup SODES desteğidir.” diye konuştu.

Açılış törenine Kaymakam Bekir Abacı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Cihan Yıldız, Korkut Belediye Başkanı Sait Elitaş, SODES Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Zeki Bilginer, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar