Demirtaş, Diyarbakır-Bingöl yolunun kapatılmasıyla ilgili hükümeti suçladı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demiştaş, Diyarbakır-Bingöl yolunun kapatılmasıyla ilgili hükümeti suçladı. Demirtaş, “Artvinliler, Bodrumlular, Marmarisliler, bu güzel kalekolları hak etmiyor mu? Ülkenin Doğusu ve Batısı bir olacaksa...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş, Diyarbakır-Bingöl yolunun kapatılmasıyla ilgili hükümeti suçladı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demiştaş, Diyarbakır-Bingöl yolunun kapatılmasıyla ilgili hükümeti suçladı. Demirtaş, “Artvinliler, Bodrumlular, Marmarisliler, bu güzel kalekolları hak etmiyor mu? Ülkenin Doğusu ve Batısı bir olacaksa bu kalekolları hiçbir yere yapmasınlar o zaman. Asıl sorulması gereken soru, insanlar niye yolu kesiyor değil, niye bu devlet halen karakol yapıyor? Çocuklar dağdan inecek, dağın başında karakola ne gerek var? Demek ki hükümetin dağdan indirme planı yok.” dedi.

BDP ve HDP milletvekilleri, 20 yıl önce hayatını kaybeden Hacı Karay, Savaş Buldan ve Adnan Yıldırım’ın Avcılar’daki mezarlarını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yol kapatma eylemiyle ilgili hükümeti suçladı. Demirtaş, “Bunların olmamasını tabi ki bekleriz umut ederiz. Ama şu sorunun da sorulmasını isteriz. 1,5 yıldır ateşkes var. Başbakan dağları boşaltacak, gençleri dağdan indirecekti. 163 karakolu bu devlet neden yaptı? sizin bizim cebimizden paraları neden harcıyor. Büyük kalekollar büyük kaleleri niye yapıyor? Bunların ihtiyaç olduğunu düşünüyorsa madem doğu güneydoğuda da barış olacak ülkenin her tarafında yapsın. Artvinliler, Bodrumlular, Marmarisliler, bu güzel kalekolları hak etmiyor mu? Ülkenin doğusu ve batısı bir olacaksa bu kalekolları hiçbir yere yapmasınlar o zaman. Asıl sorulması gereken soru, insanlar niye yolu kesiyor değil. Niye bu devlet halen karakol yapıyor. çocuklar dağdan inecek dağın başında karakola ne gerek var? Demek ki hükümetin dağdan indirme planı yok. Halk buna öfkeli bu nedenle yollar kesiliyor. Barış istiyor insanlar. Bu kadar askeri amaçlı baraj ve yol neden yapılıyor. Çocuklar dağdan inecekse niye paralar bunlara harcanıyor? Halk bu soruları soruyor ve haklı olarak tepkisini ortaya koyuyor. Yolu kesen ve orada karakola karşı duran halkın bu meşru talebinin arkasındayız. Karakolların yapılmasına karşıyız. Güvenlik tedbirlerinin alınmasına karşıyız. Dağlar boşalsın, güvenlik tedbirine de gerek kalmaz. En büyük güvenlik tedbiri yasayla dağdakilerin indirilmesidir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar