Demirtaş: Ampulü söndürmek için çok az bir zaman kaldı

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Muş mitinginde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Başbakan, Muş’ta, Konya’daki hızlı treni anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Ampulü söndürmek için çok az bir zaman kaldı

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Muş mitinginde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Başbakan, Muş’ta, Konya’daki hızlı treni anlatıyor. Zannedersin Muşlular gidip hızlı trene binecek. AKP, buradaki tütünü bitirdi. Esnafı bitirdi. Ticareti bitirdi daha ne yapsın, her şeyi bitirmiş. AKP’nin burada hizmet adına size verebileceği tek bir örnek yok.” dedi.

Demirtaş, geri sayımın başladığını ifade ederek, "Ampulü söndürmek için çok az bir zaman kaldı. Yıllardır bize çektirdiklerinin hesabını sormaya çok az kaldı.” diye konuştu.

Partisinin Muş’ta düzenlediği miting ve selamlama programlarına katılan Demirtaş, Varto’da düzenlenen mitingin ardından Muş’a geldi. Konvoyun geçtiği Muş merkeze bağlı Serinova beldesinde yüzlerce kişi, seçim heyetini davul ve zurnayla karşıladı. Beldede konuşan Demirtaş, “30 Mart’ta AKP’ye tek bir belediye vermeyelim. AKP Muş’ta kapanmalıdır.” diye konuştu. Ardından konvoylar eşliğinde Muş’a doğru hareket edildi. Binlerce araçlık konvoyla Muş’a giriş yapılırken, vatandaşlar yol boyunca korna çaldı. İl girişinde vatandaşlar konvoyu zafer işaretleri ile karşılarken, yoğun kar yağışına rağmen miting alanı doldu.

Miting alanına Abdullah Öcalan’ın dev posteri, Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan’ın fotoğrafları ile “Çaldıklarını geri ver paralelini de al git”, “Ben barış dedim sen paraları yedin”, “Çaldıklarınız haram olsun”, “Ne paralel ne hırsız alternatif BDP-HDP”, “Barajsız erken seçim hemen”, “Erdoğan Bilal’i ekmeğe gönder”, “Diren Hevsel hepimiz Berkin olmaya hazırız” yazılı dövizler asıldı. “Bijî BDP”, “PKK halktır halk burada”, “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı mitingde, yüzlerce yurttaş bina, sur ve ağaçlara çıkarak parti bayrakları salladı.

"YALAN SÖYLERLER"

Muş Belediye eş başkan adayları Nimet Sezgin ve Halide Bulak, Ağrı belediye eş başkan adayı ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Muş Milletvekili Demir Çelik ve PM ile MYK üyelerinin halkı selamlamasının ardından Demirtaş söz aldı. Halkın AKP’nin vaatlerine inanmaması gerektiğini belirten Demirtaş, “Sakın ola ki AKP’nin lafına değil yaptıklarına bakın. O diyor ya biz Türkiye’ye demokrasiyi, barışı getirdik, anaların gözyaşlarını durdurduk ama analar hala ağlamıyor mu, bu ülkede 15 yaşındaki gencin cenazesi kalktı daha dün. Daha Roboski hakkında başsağlığı dilemeyen bir Başbakan var karşımızda. Tabi ki laflarına bakmayacağız. Yalan söylerler. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti başbakanları içinde yalan söyleme konusunda birincidir. Hakkını yemeyelim. Haram yediklerine bakın, kasa ve kutularına bakın.” ifadelerini kullandı.

"MUŞ HALKINI NASIL KANDIRIRIM HESABINI YAPIYORLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen günlerde Muş’ta düzenlediği mitinge ilişkin konuşan Demirtaş, “Kendisi burada övünebileceği bir tane belediye hizmeti anlatamamıştır. Zannedersiniz ki Muş’un belediye başkan adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben size doğalgaz getireceğim diyor, getireceksen gel buraya belediye başkanı ol kardeşim. Daha önce Van’da ‘Bu BDP’li Muş Belediyesi hiç çalışmıyor’ demişti. O kadar ki burada hizmet yok, belediyenin AKP’de olduğunu unutmuş. Ben de o zaman demiştim ki ‘Allah var hizmeti yok ama belediyesi BDP’li değil AKP’lidir.’ Bir kez daha Muş halkını nasıl kandırırım diye hesap yapar bunlar.” diye konuştu.

"MUŞ EN YOKSUL KENT"

Başbakan Erdoğan’ın Muş’a her geldiğinde doğalgaz sözü verdiğini hatırlatan Demirtaş, “Her gelişinde doğalgaz sözü verdi mi, peki size biber gazından başka bir şey geldi mi gelmedi mi? Biz bu yalanların hesabını sormayacak mıyız? Herkes malını mülkünü kontrol etsin Başbakan geldi, demirbaşlara bakılsın çalınan bir şey var mı yok mu?” dedi.

Muş’un, Türkiye’nin en yoksul şehri olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “AKP, 12 yıldır iktidarda, 12 yıl önce de Muş yoksullukta 81′inci sıradaydı, AKP 12 yıldır ülkeyi yönetiyor, Muş yine 81′inci sırada. Gelince bunu söyledi mi?” diye sordu. AKP’li belediyenin halka hizmet etmediğine vurgu yapan Demirtaş, “Başbakan Muş’ta Konya’daki hızlı treni anlatıyor. Zannedersin Muşlular gidip hızlı trene binecek. AKP, buradaki tütünü bitirdi. Esnafı bitirdi. Ticareti bitirdi daha ne yapsın, her şeyi bitirmiş. AKP’nin burada hizmet adına size verebileceği tek bir örnek yok.” diye konuştu.

"MUŞ SANKİ HER GÜN DEPREMDEN ÇIKIYOR"

Van Belediyesi’ni örnek veren Demirtaş, şöyle dedi: “Deprem görmüş, belediye başkanı da bir yıl cezaevinde kalmış, gidin bakın Muş’tan daha iyi. Muş sanki her gün depremden çıkıyor. Belediye yönetimini aldıktan sonra halka hizmet götüreceğiz. En kısa sürede Muş’ta su sorunu, kanal sorunu, yol sorunu diye bir tartışma olmayacak. Her mahallemizde taziye evlerimiz, gençlik merkezlerimiz, kadın eğitim merkezleri olacak. Bizler her yerde STK’larla işbirliği halinde olacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını halka vererek iş yapacağız. 30 Mart’ta hırsızlık bitiyor. Halk yönetimi başlıyor inşallah.”

"PROVOKASYON VARSA AKP’LİDİR"

Seçime yakın bir süre kala AKP’nin bürolarının taşlanacağı dedikodularının yayıldığına dikkat çeken Demirtaş, “Böyle bir provokasyon yapılırsa kesinlikle AKP’lidir. Yapan kesinlikle alçaktır. Eğer ırkçı faşist arıyorsanız. Fethiye’deki güruhlara bakın. Biz hangi gün hangi partinin kapısına dayanıp o tabela inecek dedik. Bunun demokraside yeri olamaz ama Fethiye’de hep birlikte bu kepazeliği yaptılar.” diye ifade etti.
Demokratik çözüm sürecine de değinen Demirtaş, şöyle devam etti: “Barışı kalıcı hale getireceğiz. Bunun için çok çaba sarf ettik. Analarımız barış dediği için coplandılar, tutuklandılar. Gençlerimiz hala barış mücadelesi için içerde. Başbakan barışı getirdiklerini söylüyor. Sen mi gerillayı sınır dışına çektin, sen mi ateşkes yaptın. Bunu, Sayın Öcalan, Kürt hareketi, Kürt halkı, BDP yaptı.” Seçim heyeti buradaki mitingin ardından Hasköy ve Korkut ilçelerine doğru yola çıktı.




CİHAN

Yorumlar