Davutoğlu: Milliyet foto muhabiri için elimizden geleni yapıyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasıyla ilgili, "Çok yakından takip ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Milliyet foto muhabiri için elimizden geleni yapıyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasıyla ilgili, "Çok yakından takip ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Konya'ya gelen Davutoğlu, geceyi kentte geçirdi.

Konya programının ikinci gününde öğle namazını Hacıveys Camii'nde kılan Davutoğlu, daha sonra cami avlusundaki cenaze namazına katıldı. Hayatını kaybeden Abdurrahman Şen, İbrahim Uysal ve Zühtü Özcan'ın cenaze namazını kılan Davutoğlu, cenaze yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra, Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Mevlana Müzesi'ne geçen Bakan Davutoğlu, Mevlana'nın türbesi başında dua etti. Davutoğlu, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan'dan, müzede yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Müze çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasıyla ilgili soru üzerine, "Çok yakından takip ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bakacağız inşallah." dedi.

Davutoğlu, daha sonra merkez Meram ilçesindeki Hacı Fettah Mezarlığı'na giderek, annesi Memnune Davutoğlu'nun kabri başında dua etti.


CİHAN

Yorumlar